Topul celor mai dorite cadouri de către moldovenii plecaţi în lume

Topul celor mai dorite cadouri de către moldovenii plecaţi în lume

Aflându-ne în pragul sărbătorilor de Paște, când tema cadourilor este una foarte actuală, Revista “Odoraș” a realizat  topul celor mai solicitate daruri de pe meleagul nostru, pentru moldovenii stabiliţi peste hotare.

S-ar părea că în alte ţări precum Italia, Marea Britanie, Canada, Portugalia etc, nu le lipseşte nimic. Dar iată că pe lângă dorul de casă, de cei dragi, există în Moldova unele obiecte care poartă o încărcătură emoţională deosebită şi transmit multă căldură celor plecaţi de acasă.  Așadar, printre acestea sunt:

  • Cărțile pentru copii în limba română sau în rusă se află pe primul loc și sunt cel mai bun cadou pentru familiile care țin la identitatea lor națională și doresc ca cei mici să nu uite limba țării de unde au pornit. “Abecedarul”, “Albinuța”, „Guguță” etc., sunt cărți ale căror valoare nu va scădea niciodată.   
  • Lucrările cu motiv național, în special iile (pentru copii și maturi), prosoapele, baticurile, fețele de masă brodate, vesela din lut (ulcioare, farfurii, oale), suvenirele etc., sunt incomparabile pentru că aduc cu sine o încărcătură emoțională puternică. 
  • Lucrările hand-made - jucăriile ecologice din lemn, cărțile senzoriale etc. - o altă sugestie pentru cei care caută să ofere un cadou inedit.
  • Bomboanele de la “Bucuria” și prăjiturile de la “Franzeluța” sunt potrivite pentru cei plecați peste hotare şi incomparabile, pentru că aduc cu sine gustul “de acasă”. 
  • Hainele și încălțăminte fabricate în Moldova. Este vorba mai ales de brandurile moldovenești care țin la tradiții și originalitate. Spre exemplu, maiourile pentru copii cu inscripția „Guguță” și cămășile-ie, marca „Iuvas” sunt la mare căutare printre cei aflați în căutarea unor cadouri inedite.
  • Conservele made „în beci” şi alte produsele alimentare, pe care moldovenii aflați peste hotare nu le găsesc în nici unul din magazinele celor mai dezvoltate țări, sau dacă le găsesc sunt la preț dublu, ori triplu - vinul moldovenesc, cognacul, murăturile, brânza proaspătă și sărată, scrumbia afumată, hrișca, usturoiul de casă, mărarul, leușteanul, frunzele de vie pentru sarmale, tăiețeii de casă, uleiul nerafinat, ruladele cu halva, vișinele în sucul lor, miezul de nucă, zefirul, mierea de albine și multe multe altele.  

​​Foto simbol: boutiquecadeaux.ro

Adaugă comentariu