Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Un remediu care te scapă ușor de mirosul neplăcut al picioarelor

Un remediu care te scapă ușor de mirosul neplăcut al picioarelor

Atât vara, cât și iarna, picioarele sunt predispuse transpirației, chiar mai mult decât alte părți ale corpului.

 

De ce miros picioarele?

Sunt mai multe motive pentru care picioarele miros mult mai rău decât orice altă parte a corpului. Primul dintre ele este transpiraţia. Picioarele sunt în topul părţilor care transpiră cel mai mult, fiecare din ele fiind dotat cu peste 250.000 de glande sudoripare.

Mirosul caracteristic este produs de bacteriile care trăiesc pe piele şi se hrănesc cu transpiraţia, producând anumite resturi cu miros puternic. Asta se întâmplă pe tot corpul, numai că în alte părţi transpiraţia se evaporă rapid, astfel că bacteriile respective au puţin timp la dispozitie pentru a se hrăni cu ea.

Al doilea motiv pentru care picioarele miros mai rău decât orice altă parte a corpului este uşor de bănuit: şosetele şi încălţămintea. Transpiraţia de pe picioare nu se poate evapora la fel ca cea de pe mâini de exemplu – şi palmele conţin cam tot atâtea glande sudoripare – din cauza pantofilor şi şosetelor, materialul acestora absorbind lichidul. Mediul umed, întunecat şi călduţ care se formează în pantofii tăi este perfect pentru bacterii care se înmulţesc şi devin înfometate.

Totuşi, de ce unele picioare miros mai rău decât altele? Pentru că unii din noi transpiră mai mult decât alţii. De exemplu, bărbaţii transpiră în general mai mult decât femeile, aşa că picioarele lor miros mai urât. La fel, picioarele tale vor mirosi mai rău într-o zi călduroasă de vară decât într-una friguroasă de iarnă fiindcă în primul caz transpiri mai mult.



 

Cum scapi de mirosul picioarelor?

Prima măsură ce trebuie luată: spală-ţi picioarele cât mai des şi cât mai bine, având grijă să îndepărtezi şi pielea moartă. De preferat este să foloseşti săpun antibacterian, care omoară bacteriile de pe piele. Înainte de a te încălţa foloseşte un produs cu proprietăţi antibacteriene şi antiperspirante. Aceasta poate fi sub formă de cremă, gel, spray, pudră sau loţiune, iar preţurile sunt accesibile.

Alkmene propune o soluție naturistă și eficientă.
 

Alkmene Crema pentru picioare cu ulei de arbore de ceai 100ml

Uleiul de arbore de ceai este folosit din timpuri stravechi ca un medicament.  Având un efect revigorant, este renumit și pentru proprietățile sale antibacteriene, ceea ce-l recomandă în caz de miros neplăcut al picioarelor.

Proprietățile uleiului de arbore de ceai sunt:

*antibacterian potent

*dezinfectant

*antiseptic

*antifungic

*purifiant

*revigorant
 

 

Datorită combinației de ulei de arbore de ceai și unt de shea această cremă are efect dezodorizant și nutritiv. Uleiul de arbore de ceai cu acțiunea antibacterială previne mirosul neplăcut și transpirația picioarelor. Untul de shea ajută la vindecarea crăpăturilor, emoliează și hidratează pielea. Crema Alkmene poate fi utilizată pentru prevenirea infecțiilor fungice.

Conține ulei de arbore de ceai de calitate farmaceutică. Se recomandă pentru utilizarea zilnică. Produs în Germania.


 

Doar la Farmacia Familiei – reducere 20% la Alkmene crema pentru picioare cu ulei de arbore de ceai!!!! Perioada promoției 1-30 iunie.
 

Share:

Articole recomandate