Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Adevăratul motiv pentru care îţi apar cearcăne

Adevăratul motiv pentru care îţi apar cearcăne

Cearcănele, acele pungi care se formează sub ochi, pot trăda epuizarea fizică, dar nu doar problemele legate de somn conduc la formarea cearcănelor. Există un alt motiv mai puţin cunoscut. Vezi şi ce poţi face pentru a reduce cât mai mult posibil riscul de apariţie a cearcănelor, scrie clickpentrufemei.ro

Când eşti obosit sau stresat, circulația sângelui din zona ochilor tinde să încetinească, permițând sângelui să se acumuleze. Vasele de sânge mici din jurul ochilor provoacă atât umflare, cât și acea culoare violet, semne că ai nevoie de odihnă.

Totuşi, nu toți cei care pierd nopţi din diverse motive se pot confrunta cu cearcăne. Mulți factori determină apariţia acestora. Pungile de sub ochi nu au o singură bază anatomică.

Genetica este vinovatul pentru apariţia cearcănelor

Modul în care dormi sau îţi îngrijeşti tenul, ceea ce mănânci și mediul în care trăieşti – toate pot influenţa apariţia cearcănelor. Un somn bun și o bună rutină de îngrijire a pielii pot ajuta la reducerea cearcănelor, dar este posibil să fii predispus genetic la apariţia pungilor sub ochi.

Există o componentă genetică puternică a cearcănelor, de aceea este dificil să previi formarea lor.  Dacă ai pielea deschisă la culoare sau pe aceea din jurul ochilor mai fragilă, este mai mare riscul de a avea pungi sub ochi. Pe măsură ce îmbătrâneşti, gravitația afectează pielea.

Anumite persoane sunt predispuse la apariţia unui proces prin care grăsimea stocată sub ochi se deplasează. Acestea pot dormi chiar şi nouă ore pe noapte şi să aibă cearcăne.

O alergie ar putea fi o altă cauză a cearcănelor

În cazul în care te numeri printre cei predispuşi la cearcăne, trebuie să ştii şi că alergiile de mediu sau metodele nepotrivite de îngrijirea a feţei le pot.

Când organismul este expus la alergeni, eliberează proteine imunitare cunoscute sub numele de histamine. Aceste substanțe provoacă umflarea vaselor de sânge din jurul ochilor. Histaminele te apără de alergenii externi, dar pot provoca şi cearcăne. Discută cu medicul tău de familie sau cu un alergolog dacă ai putea lua un antihistaminic.

 

Share:

Articole recomandate