Operația de mărire a sânilor – explicații și mituri demontate de medicul estetician

Operația de mărire a sânilor – explicații și mituri demontate de medicul estetician

Implantul mamar a devenit unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima vreme și asta pentru că tot mai multe femei sunt dornice să apeleze la o schimbare care să le aducă un bust mai generos. Multe doamne și domnișoare au dubii în ceea ce privește operația de mărire a sânilor deoarece nu dețin suficiente informații sau cele pe care le dețin sunt eronate, aspect care le face să dea un pas înapoi.

Medicul estetician și specialistul în chirurgie plastică, Dr. Delbani ne oferă informații utile despre ce înseamnă cu adevărat o operație de mărire a sânilor, ce presupune, care sunt miturile și care sunt adevărurile.

Ce înseamnă operația de mărire a sânilor?

Operaţia de implanturi mamare reprezintă o intervenție chirurgicală, care are loc la nivelul bustului, prin care se introduc implanturi cu silicon sub-muscular. Implanturile se introduc fără a afecta glandele și se închid cu niște fire speciale care ajută la vindecarea și cicatrizarea operației.

Ce este mit, ce este adevăr?

Dacă optezi pentru mărirea sânilor este important de reținut că există un proces foarte important în alegerea implantului potrivit. Astfel că, bustul la care visezi este condiționat în primul rând de capacitățile corpului tău, mai exact, contează dimensiunea toracelui, întrucât implantul se alege strict în concordanță cu acesta. Prima regulă de bază pentru o intervenție reușită și corectă de mărire a sânilor,  din punct de vedere medical, este ca lățimea implantului să nu depășească lățimea sânului natural.

Dar haide să aflăm împreună miturile care au creat panică în rândul a milioane de doamne și domnișoare dornice să-și mărească bustul.

Îmi vor exploda implanturile în avion?

Cel mai circulat mit a fost acela că, după un implant mamar, ar exista posibilitatea ca atunci când călătorești cu avionul să îți explodeze sânii din cauza presiunii. Adevărul este că zborul cu avionul nu poate duce niciodată la explozia implanturilor mamare. În cel mai rău caz, poate fi vorba despre o scurgere a lichidului din implanturi. Acest lucru se poate întâmpla doar în cazul implanturilor foarte vechi, care sunt predispuse la astfel de accidente în orice context, iar rupturile se creează doar în cazul traumatismelor repetate. Cert este că imediat după implantul mamar este recomandat să nu ai călătorii cu avionul deoarece presiunea îți poate crea disconfort și durere deoarece nu este încă vindecată rana operației.

Oare voi mai putea alăpta după ce îmi pun silicoane?

Un alt mit invocat deseori de femeile care își doresc extrem de mult să aibă copii este acela că nu vor mai putea alăpta sau substanțele din implanturi vor afecta laptele. Fals! Implanturile sunt corpuri închise, compacte, greu de spart sau găurit, deci ele nu au cum să intre în componența laptelui matern. Ele nu afectează alăptarea dacă sunt introduse sub mușchi, separate de glandele mamare.

Mă pot duce în continuare la solar?

Nu este recomandat să te expui la soare în prima lună după intervenție și asta pentru că rana este proaspătă. Cicatricile trebuie protejate și acoperite deoarece se vor colora extrem de mult, și astfel tăietura va fi foarte evidentă.

Nu mai pot face sport după ce mi-am pus implanturi?

Ba da, poți face sport! Activitatea sportivă trebuie reluată progresiv, după aproximativ două luni de la intervenție. Trebuie să știi că imediat după operația de mărire a sânilor nu vei avea voie să ridici brațele deasupra capului și nici nu vei putea din cauza durerilor. Există o perioadă de recuperare normală, ca la orice altă operație, acest lucru nu trebuie să te sperie. Două sau trei luni după intervenție nu vei avea voie să ridici greutăți mai mari de 3,5 kg și asta pentru că nu ai voie să implici mușchii pectorali. Bustiera va deveni prietena ta multe luni de la operație  şi tot ea te va ajuta să te vindeci ușor și să scapi de disconfort.

Sursa: csid.ro

 

Adaugă comentariu