Alimentul care te scapă de retenția de apă și te ajută să slăbești

Alimentul care te scapă de retenția de apă și te ajută să slăbești

Detoxifierea cu apă este un trend care în ultimii ani a reușit să facă furori, mai ales că este extrem de versatil, iar infuzia se poate face cu numeroase ingrediente proaspete precum lămâie, castravete, fructe de pădure detoxisau chiar pepene, alimente care îți oferă un boost de energie. Efectele acestui tip de detoxifiere sunt diuretice, adică excesul de apă și sodiu din organism sunt eliminate. Deși există și varianta de a lua pastile cu un efect similar, calea naturală este întotdeauna cea mai bună opțiune, scrie csid.ro

Știm deja că greutatea corporală poate fluctua în funcție de cantitatea de apă din organism, doar că aceasta trebuie eliminată și, din fericire, acest lucru poate fi posibil cu ajutorul anumitor alimente menite să te ajute să te simți mai puțin balonată. Diureticele reduc și hipertensiunea prin eliminarea sodiului din organism și a retenției de apă prin urină. Bineînțeles, consumate în exces, pot elimina din organism electrilizi esențiali de care corpul are nevoie, iar astfel se produce un dezechilibru. O persoană care ia tratament pentru hipertensiune nu ar trebui să consume aceste alimente pentru că pot oferi o senzație de slăbire.

Castravetele

Castravetele are un conținut generos de apă și acid cafeic care te ajută să scapi de retenția de apă din corp. De asemenea, conține nutrienți esențiali care elimină acidul uric din rinichi și este redus în calorii, ceea ce îl face o alegere excelentă în procesul de slăbire.

Merișoare

Merișoarele sunt bogate în antioxidanți și vitamina C și ajută la îndepărtarea excesului de apă. Potrivit cății Healing Foods (n.r.- Alimente vindecătoare), merișoarele au proprietăți care previn infecțiile de rinichi și alte tractului urinar.

Pepenele

Pepenele conține 92% apă și numeroase vitamine și minerale, dar și un efect diuretic asupra organismului. Este extrem de sănătos, ideal în dietă și te ajută să elimini toate substanțele toxice din organism.

 

 

 

 

 

Sursa foto: exquis.ro

Adaugă comentariu