Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ai mătreață, scalp uscat sau mâncărimi? Introduce în rutina de îngrijire oțetul de mere

Ai mătreață, scalp uscat sau mâncărimi? Introduce în rutina de îngrijire oțetul de mere

Cel mai probabil, ultima oară când ai folosit oțetul de mere a fost atunci când ți-ai făcut o salată, dar nicicum nu ai intenționat să aplici și pe scalp. Pe internet apar tot felul de rețete de tratamente homemade cu ingrediente pe care deja le găsim în bucătărie și care promit efecte spectaculoase asupra pielii sau părului. De data aceasta este vorba de oțetul de mere ca tratament pentru păr. Deși poate sună ciudat, acest ingredient este destul de comun chiar și în produsele de îngrijire comerciale. Află de ce ar trebui să încerci să te clătești cu oțet de mere.

Clătirea părului cu oțet de mere: beneficii

Atunci când este consumat în diferite preparate, oțetul de mere are numeroase beneficii pentru sănătate și este ideal în special pentru arderea grăsimilor. De asemenea, ajută la controlul glicemiei și face minuni pentru păr și scalp. Acidul acetic, adică acidul din oțet care rezultă în urma procesului de fermentare este responsabil pentru toate beneficiile, pentru că el permite pătrunderea profundă și desfundă foliculii de păr, având un efect antimicrobian. Mai exact, te ține la distanță de mătreață și coșurile scalpului.

Ai putea introduce în rutina de îngrijire clătirea cu oțet de mere mai ales dacă te confrunți cu depuneri de produse pe scalp, mătreață, scalp uscat sau mâncărimi. Acest ingredient acționează ca un antifungic și antibacterian ajutând la diminuarea mătreții și scalpului uscat. Chiar și dacă nu te confrunți cu aceste probleme, oțetul de mere poate ajuta la înlăturarea celulelor moarte de pe scalp, oferind o exfoliere delicată. Mai mult, echilibrează pH-ul scalpului.

Cum folosești oțetul de mere pentru păr?

Este foarte ușor să introduci oțetul de mere în rutina de îngrijire a părului. Atunci când vrei să clătești părul cu acest produs, înainte de toate trebuie să-l diluezi pentru a evita arderea pielii. De asemenea, poți opta pentru produse care deja conțin oțet de mere. Așadar, diluează oțet de mere cu apă călduță într-o sticlă cu pulverizator. După șamponare, aplică spray-ul diluat direct pe păr și scalp și masează delicat. Lasă produsul să acționeze timp de 5 minute, apoi clătește cu apă rece. Aplică balsam și continuă rutina de îngrijire ca în mod obișnuit.

Sursa: csid.ro

Share:

Articole recomandate