Un truc simplu de la medicul Komarovsky pentru ca bebelușul să aibă un somn liniștit

Un truc simplu de la medicul Komarovsky pentru ca bebelușul să aibă un somn liniștit

Bloggerița Cristina Gheiceanu a găsit o metodă unică care ajută nou-născutul să aibă parte de un somn liniștit. Jurnalista a descoperit acest truc în cartea renumitului medic ucrainean, Evgeny Komarovsky și a decis să o împărtășească pe rețelele de socializare.  

 

„Cum ne ajută baia bebelușului, ca noi, părinții, să avem o noapte liniștită, iar copilul un somn calitativ și o imunitate de nota 10?

Am citit despre această metodă, pentru prima dată, înainte de nașterea Adelei, în cartea doctorului Komarovsky. Am încercat metoda cu Adela și nu ne-a venit să credem că fetița dormea și 5 ore legate încă din primele luni! Așa că, acum facem la fel cu Emily!

Vă explic cum:

Până la o lună facem baie cu temperatura apei de 34 grade, 15 minute!

La o lună – 30 – 32 grade, câte 25 minute. La două luni – 28-30 de grade, câte 30 minute. Temperatura apei o scădeam treptat. La fiecare câteva zile, scadem un grad!

 Cum funcționează totul? Pentru că apa e un pic rece, copilul începe să dea din mâini și picioare, respectiv pierde multă energie, iar asta înseamnă un somn calitativ!

Această metodă este extraordinară și pentru călirea copiilor. De plâns, nu plânge, și chiar îi place!

În cadă înfășăm copilul cu un scutec, ca să se simtă în siguranță (foarte lejer, doar ca să-i atingă pielea).

PS: Baia o facem odată la trei zile. Așa recomandă pediatrii locali, pentru a nu usca pielea copilului.

PS2: Baia bebelușului o facem în cada cea mare, nu avem specială pentru copii”, povestește Cristina pe pagina sa de Instagram.

Sursa: instagram.com/ cristinagheiceanu

 

Adaugă comentariu