(FOTO) Prezentatoarea Lilu, plină de emoții: Prima pască din viața mea o voi ține minte toată viața

(FOTO) Prezentatoarea Lilu, plină de emoții: Prima pască din viața mea o voi ține minte toată viața

Se pare că această perioadă marcată de carantină este și plină de noi descoperiri – unii redescoperă cititul, gătitul, alții își redescoperă partenerul de viață, iar alții petrec mai mult timp cu copiii. Pentru prezentatoarea TV, Lilu Ojovan, această perioadă a venit cu noi abilități – a copt prima sa Pască. Și fiindcă a fost un moment foarte emoționant, Lilu a povestit pe Instagram ce a simțit.

Doamne câte emoții - prima pasca coaptă din viața. La telefon de la mama am primit instructajul. Chiar dacă în ceilalți ani eram alături de ea prin Bucătărie sau Sarai când cocea pasca, niciodată nu am făcut-o eu de la A până la Z. Fiecare gospodină e regină între „blidele” sale.

Știu că aluatul cere nu doar mâini bune de frământat, dar și inima curată, gânduri liniștite și zâmbete pe buze. Stare bună, asta mai pui în aluat, nu doar făină, drojdie, ou, apă, sare, zahăr. Am frământat cu oleacă de frică. Și dacă nu îmi iese. Mă consolam cu ideea că făină, brânză și timp mai am mâine. Dacă nu iese, măcar o pregătire temeinică am avut.

După, am învelit vasul în care stătea boțul de pâine și speranță. L-am înfășurat binișor și l-am pus pe geam, să se încălzească la soarele blând de aprilie. Peste fiecare 20 de minute ridicam prosopul (vechi de peste 60 de ani, țesut de surorile lui tătuca) să văd dacă crește.

Pufos. Hu, e bine. Jumătate de drum e făcut. Acum trebuie să împletesc. Am lăsat uleiul, făcut de tata la moara din sat, să se prelingă printre degete și la treabă. Sper să fie la fel de ușor și plăcut ca și împletitul cosițele fetelor.

Încă zeci de minute de așteptare. Momente în care am avut timp să gândesc. Să mulțumesc pentru că am avut din ce face și că am avut cu ce face. Produse în cămară și mâini sănătoase. Despre asta e Paștele - să mulțumești pentru viață, șansă, familie, timp. Prima pască din viața mea o voi ține minte toată viața. Ca și primul sărut”.

 

 

Sursa: instagram.com/lilu.ojovan

Adaugă comentariu