Andreea Marin, despre lupta cu depresia postnatală: Treceam printr-o insomnie cumplită, o durere în piept era resimțită aproape în fiecare zi

Andreea Marin, despre lupta cu depresia postnatală: Treceam printr-o insomnie cumplită, o durere în piept era resimțită aproape în fiecare zi

Prezentatoarea TV Andreea Marin este un exemplu de putere și voință pentru multe femei. Ea și-a pierdut mama la vârsta de doar 9 ani și a trecut prin trei divorțuri, dar niciodată nu s-a lăsat învinsă.

La doar un an de zile de la nașterea fetiței ei, Violeta, Andreea Marin susține că a trăit cele mai cumplite și grele momente din viața ei. Vedeta s-a luptat mult timp cu depresia până când a mers să ceară ajutorul specialiștilor. 

„Depresia e o boală, nu e o vină și nu e un cuvânt de aruncat în ochii cuiva. Am mers la psiholog, am consultat și un psihiatru. Acești oameni au avut grijă de mine. M-au făcut să înțeleg că nu e o vină și că există leac pentru depresie. Am ascultat ceea ce ei mi-au spus, am făcut întocmai și după vreun an și jumătate mi-am restabilit acest echilibru.

Repet, pentru cei care nu știu: treceam printr-o insomnie cumplită, nu puteam să dorm, deloc aproape. O furtună interioară, o durere în piept – era resimțită aproape în fiecare zi. Mă trezeam dimineața cu ochii în lacrimi deja. Deci niște lucruri inexplicabile.

Uneori, și cei din familie se uită la tine și se întreabă: „Ce tot atâta ești supărată de nu se mai poate, nu? Zi după zi ai un necaz? Ai un copil, ai o masă, ai o casă, care e problema?”

E de  neînțeles în ochii celor care poate că n-au experiență sau poate nu au aflat ce înseamnă depresia și anxietatea, că îți vine să spui: „Vreau să-i eliberez pe cei dragi de povara care sunt eu și atunci vreau să renunț la viață!”

O prostie – așa o văd azi. Dar atunci așa gândeam!

Văzând ce s-a întâmplat cu Mădălina Manole, m-am gândit: „Cum aș putea eu să-mi las copilul fără mamă?”

Și atunci am luat această cale – a specialiștilor. Și sfătuiesc pe oricine să facă la fel. Să creadă în specialiști” a povestit Andreea Marin, în emisiunea lui Denise Rifai, de la Kanal D.

Andreea Marin a avut două sarcini extrauterine până să o aibă pe Violeta.

Adaugă comentariu