Greutățile vacanței școlare în Australia: Copilul nu poate fi lăsat singur acasă, iar dădacă are tarif de 25 de dolari pe oră

Greutățile vacanței școlare în Australia: Copilul nu poate fi lăsat singur acasă, iar dădacă are tarif de 25 de dolari pe oră

Ecaterina Tretiakova este din Moldova, dar de mai mult timp s-a stabilitcu familia în Australia. Și fiind mamă, ea descrie pe contul său de Instagram cum este viața pe acel continent îndepărtat și cald. Un subiect care ne-a părut foarte interesant este vacanța școlară și greutățile cu care se confruntă părinții australieni.

În Australia sunt 4 vacanțe școlare, după fiecare trimestru de studii. Vacanța de vară durează 1,5 luni, iar cele de toamnă, iarnă și primăvară câte 2 săptămâni. Ecaterina scrie că în perioada vacanței școlare părinților australieni le e destul de greu. În primul rând intră în vacanță și tot felul de secții sau cercuri de activitate frecventate de copii. În al doilea rând, legislația australiană interzice ca copiii de până în 12 ani să fie lăsați singuri acasă.

Astfel, dacă ambii părinți lucrează pentru aceștia începe un adevărat coșmar. Au câteva alternative, dar sunt destul de costisitoare și nu disponibile chiar pentru toți. Unele școli au OSHC, un fel de program prelungit, care costă în medie 20 de dolari pe zi. Dar numărul copiilor care pot frecventa este foarte mic. Spre exemplu în școala la care merge copilul Ecaterinei sunt doar 60 de locuri în OSHC.

O altă variantă ar fi ca părinții să-și ia concediu în perioada vacanțelor școlare, când mama, când tata. Dar angajatorii nu sunt foarte încântați de această perspectivă. Apropo, în Australia nu se practică ca bunicii să aibă grijă de nepoți. Aceștia pot să ia nepoții pentru câteva ore o dată la 2 săptămâni, dar nu mai mult, căci și vârstnicii au viața lor și activitățile pe care doresc să le practice.

Încă o variantă este family day care, care costă 10 dolari pe oră sau deja o dădacă, ale cărei servicii costă 25 de dolari pe oră.

 

Sursa: instagram.com/tretyakova_au

 
 

Adaugă comentariu