5 destinaţii turistice din Europa pe care copiii le vor îndrăgi

5 destinaţii turistice din Europa pe care copiii le vor îndrăgi

Părinţii ştiu cât de greu este să alegi destinaţia perfectă atunci când vrei să îţi iei copiii în vacanţă, iar Europa rămâne locul perfect pentru o vacanţă cu cei mici, având o cultură interesantă şi locuri istorice.

Roma, Italia

Dacă planificaţi o vacanţă la Roma, puteţi să vă rezervaţi o zi în care să faceţi un tur al coastei Amalfi. Copiii vor fi încântaţi să vadă ruinele antice din Apropo, un oraş îngropat în cenuşă vulcanică în anul 1979. Construit impecabil, bine conservat, acesta păstrează unicitatea străzilor, frumuseţea clădirilor, mozaicuri şi fresce realizate în urmă cu 2000 de ani. Totuși Roma este un oraș turistic și trebuie să vă așteptați la mare aglomerație. Plus la aceasta, din cauza atacurilor teroriste din Europa, prin Roma pot fi văzuți foarte mulți polițiști și militari înarmați, iar aceste imagini pot speria atât maturii, cât și copiii.

Munchen, Germania

În cazul în care cei mici visează să vadă castele regale, Munchen este o bună opţiune. Germania oferă o mulţime de oportunităţi de cunoaştere a istoriei sale fascinante în împrejurimi pitoreşti. Castelul Neuschwanstein, creat de regele Ludwig II din Bavaria, va ţine copii ocupaţi cel puţin patru ore.

Bergen, Norvegia

În cazul în care copiii iubesc natura şi plimbările cu barca, o bună opţiune ar fi drumeţiile montane din Bergen, Norvegia. Vă veţi putea bucura împreună de peisaje uimitoare, iar prânzul îl puteţi servi în casele localnicilor, care se vor oferi să vă dezvăluie istoria locului, mai ceva ca un agent de turism. În același timp, într-un astfel de loc puteți evita aglomerațiile de turiști.

Paris, Franţa

Organizând un tur de o zi la Paris vă veţi putea bucura de vizita la Palatul Versailles, care cu siguranţă îi va fascina pe cei mici, având în vedere că este unul dintre cele mai mari şi opulente castele din întreaga lume. Copiii vor fi încântaţi de arhitectura barocă a clădirii, splendoarea din Sala Oglinzilor sau tavanele frumos pictate. Dar nu uitați că și capitala Franței, ca și cea a Italiei, sunt atracții turistice ceea ce înseamnă că aceste orașe vor fi aglomerate practic mereu, și e puțin probabil să aveți parte de o vacanță în tihnă dacă v-o dorinți.

Florenţa, Italia

Copiii adoră pizza şi îngheţata, cum ar putea să nu le placă Florenţa? Interesaţi-vă de cursurile de gătit organizate aici, deoarece ar putea fi o activitate distractivă. Un bucătar profesionist vă va învăţa să faceţi pizza şi îngheţată folosind metode culinare străvechi şi ingrediente locale.

Sursa foto: lifehacker.com.au. Informații: travelcity.ro

 

Adaugă comentariu