Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

10 reguli de aur pentru educarea unui copil

10 reguli de aur pentru educarea unui copil

Pentru unii părinți este dificil să-și educe copiii în așa mod, încât ei să înțeleagă din cuvânt ceea ce se cere de la ei. Dacă doriți să-i educați pe cei mici într-un mod cât mai corect, în familie trebuie să existe reguli și disciplină. În caz contrar, aceștia nu vor lua în serios observațiile părinților, și vor face tot ce le trăsnește prin cap.

Și cum în majoritatea cazurilor practica bate teoria, în cele ce urmează vă propunem niște reguli testate de mai multe mămici, care în prezent se bucură de o înțelegere reciprocă în familii, și sunt mândre de faptul că și-au educat copii prin disciplină. Aceste reguli vă vor fi eficiente în procesul de educație a copiilor. Iar odraslele voastre nu doar că vor asculta de părinți, dar și vor fi de ajutor atunci când va fi necesar.

 

Regula nr. 1

Copilul nu are voie să se afle în camera unde părinții lucrează, decât în cazul când acesta îi ajută.

Scopul: Astfel îți înveți copilul să te ajute la treburile casnice sau măcar să nu te distragă.

 

Regula nr. 2

Pune o regulă în casă: după ora 20:00 nu mai are voie să lucreze nimeni.

Scopul: Ora 20:00 este cea mai potrivită oră pentru odihnă și ora perfectă pentru a avea parte de un somn regulat și sănătos. E bine să petreci în liniște și armonie timpul dinainte de somn, cu cei dragi. 

 

Regula nr. 3

Copilul trebuie să mănânce tot ceea ce îi oferă părinții. Acesta trebuie să știe, dacă va face isterică nu se va schimba nimic.

Scopul: În așa fel copiii vor înțelege că trebuie să mănânce tot ceea ce cred părinții că este necesar pentru ei. Astfel copilul nu va face mofturi și va avea un mod de viață sănătos (desigur, trebuie să ai grijă de asta).

 

Regula nr. 4

Spune-i copilului că isterica este inacceptabilă. Iar dacă își dorește foarte mult să facă acest lucru, trebuie să-și găsească un alt loc potrivit.

Scopul: În casă va fi pace și liniște, și creierul va fi mult mai odihnit.

 

Regula nr. 5

Copilul nu trebuie să se implice în discuțiile despre bani și nici să vorbească despre aceștia.

Scopul: Această regulă te va ajuta să scapi de întrebările de prisos pe care le pune copilul, atunci când îi spui că nu ai suficienți bani pentru a le cumpăra un anumit lucru.

 

Regula nr. 6

Folosește cu moderație recompensele și pedepsele. Nu îi oferi cadouri scumpe pentru a încuraja un anumit comportament, și nu apela la pedepse fizice.

Scopul: Nu trebuie să-ți „cumperi” copilul, ci doar să-l motivezi atunci când face lucruri bune, sau invers să-l pedepsești atunci când greșește.

 

Regula nr. 7

Fii o bună ascultătoare a copilului și repetă-i întotdeauna după ce vorbește cu tine ce ai înțeles tu din ceea ce ți-a spus.

Scopul: Astfel, copilul se va simți apreciat și va conștientiza faptul că părerile sale sunt importante și el este mereu auzit. De asemenea, va crește încrederea în sine a copilului.

 

Regula nr. 8

Nu țipa la copil, vorbește-i cu respect.

Scopul: Scapi copilul de stres și de nervi. Acestuia îi va fi mult mai ușor să înțeleagă ce a greșit sau ceea ce se cere de la el.

 

Regula nr. 9

Nu îi spune copilului că este rău și face numai peripeții.

Scopul: Nu trebuie să faci copilul să creadă că el este rău. Scopul tău este să educi un copil bun, deștept și încrezut în propriile forțe.

 

Regula nr. 10

Fii coerentă și nu face excepții de la regulile stabilite anterior.

Scopul: Copilul trebuie să înțeleagă că abaterile de la reguli nu se acceptă în nici un caz și că toți trebuie să respecte regulile într-un mod egal.

 

Foto: unitedfamilies.org

Share:

Articole recomandate