Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Istoria unei mămici cu hiperlactație: Am donat laptele matern bebelușilor prematuri

Istoria unei mămici cu hiperlactație: Am donat laptele matern bebelușilor prematuri

O mămică în vârstă de 29 de ani din California și-a donat laptele matern altor familii, mai puțin norocoase.

Tabitha Frost suferă de hiperlactație, o afecțiune care cauzează o activitate în exces a glandelor mamare și secreției de lapte.

Cu trei copii acasă, dintre care cel mai mic în vârsta de 8 luni, Tabitha s-a gândit să facă o faptă bună. În loc să se plângă de hiperlactație, ea s-a muls și a depozitat tot laptele matern în congelator, pregătit să fie donat familiilor care au nevoie.

„Cunosc multe mame cu bebeluși născuți prematur și nu au încă lapte. Prin ceea ce fac nu doresc decât să sprijin comunitatea de mămici, din care acum fac și eu parte.”

 

Prima dată când a auzit de hiperlactație s-a întâmplat la spital. O asistentă i-a spus după nașterea celui de-al doilea copil că nu a mai văzut niciodată atât de mult lapte la o mamă.

Iar viața ei se învârte nu doar în jurul copiilor, dar și în jurul mulsului de lapte. Oriunde ar merge, Tabitha nu uită niciodată să își ia dispozitivele pentru laptele matern care trebuie muls.

 

„Am o pompă în dormitor. Apoi mai am o stație așezată lângă canapea în living. Inclusiv în mașină am toate cele pregătite, oriunde m-aș duce. Știu că unora poate li se pare ciudat, însă ce e important este că soțul mă înțelege și mă sprijină în acțiunea mea,” a declarat ea.

Tabitha a donat deja aproape 400 de litri de lapte mămicilor care au avut nevoie să își hrănească bebelușii și nu plănuiește să renunțe prea curând la această activitate.

 

Laptele matern este fără îndoială hrana perfectă pentru bebeluși. Masa completă pentru cei mici, laptele de mamă le susține dezvoltarea și ajută corpul copiilor să lupte împotriva infecțiilor, a unor boli cronice, contribuind în același timp la o dezvoltare ideală în primii ani de viață.

Sursa: demamici.ro

Share:

Articole recomandate