După doi ani de la prima naștere nu putea rămâne din nou însărcinată, iar o simplă procedură i-a adus tripleți. Află povestea Rodicăi Popa!

După doi ani de la prima naștere nu putea rămâne din nou însărcinată, iar o simplă procedură i-a adus tripleți. Află povestea Rodicăi Popa!

Rodica Popa din Chișinău a devenit exact 5 luni în urmă mămică de tripleți, iar fiindcă acasă mai avea o fetiță,  putem spune că din 2 lovituri a devenit mamă de 4 ori. Rodica și familia sa va fi una dintre cele 6 familii beneficiare de ajutoare în cadrul evenimentului nostru anual – Crăciunul copiilor, așa că am decis să le aflăm mai bine povestea și să o povestim și altora.

Iată ce ne-a relatat mămica:

Recent am împlinit 28 de ani. În afară de tripleții Lia, Dan și Alex, mai avem o fetiță pe nume Raluca, care curând va împlini 4 ani. Desigur că vestea că vom avea tripleți a fost un șoc, dar și ceva din sfera fantasticului la început (pe parcursul sarcinii m-am obișnuit cu gândul că voi fi o mămică ceva mai deosebită care poartă sub inima ei încă alte trei mici inimioare). Pe când Raluca avea cam 2 ani și vreo 3 luni, am observat că îi plac foarte mult bebelușii, de atunci am început și eu să-mi mai doresc un copilaș, însă, după luni de încercări și descurajare că bebe nu mai vine, am hotărât, împreună cu ginecologul meu Tatiana Coban, să facem stimulare ovariană.

Prima lună de stimulare a fost din nou o dezamăgire. Însă a doua lună, testul de sarcină ne-a bucurat cu doua liniuțe mult așteptate (sa fi știut ce ne așteaptă atunci...(râde)). Mi-am telefonat medicul care m-a îndrumat la USG ca să ne asigurăm că totul este bine. În câteva zile am fost la USG unde ni s-a confirmat că este sarcină și că totul este bine, alte detalii nu au fost pentru că era termen mic, eram fericiți că vom mai deveni încă o dată părinți. Pe la 8-9 săptămâni am ajuns în spital cu o mică sângerare, mi-a fost teamă că visul nostru de a fi din nou părinți se va fi risipi în câteva clipe... însă... surpriză... la USG medicul îmi spune că vom avea gemeni, vestea la care parca nu m-aș fi așteptat, dar aveam o stare de euforie și bucurie combinată cu frică, o furtună de emoții pe care le resimțeam.

Am întâlnit anul 2019 cu gândul că vom avea gemeni. Următoarea vizită la USG o aveam la 12 săptămâni, țin minte și acum că era data de 8 ianuarie, a doua zi de Crăciun pe stil vechi. Iar de atunci lumea noastră a fost întoarsă la 180 de grade, când deja chiar și eu mi-am dat seama de tripleți când domnul doctor mi-a întors monitorul calculatorului, am rămas fără cuvinte pentru câteva clipe, însă repede mi-am adunat gândurile, și am așteptat cu inima la gură ca medicul să ne confirme că bebelușii sunt bine.

Când am ieșit de la USG mi-am telefonat ginecologul care la fel pentru o clipă nu știa cum să reacționeze. Îi sunt foarte recunoscătoare doamnei Tatiana că a avut grijă de noi pe timpul sarcinii și datorită ei suntem cu toții bine.

Sarcina a decurs bine, eram precaută deoarece îmi dădeam seama de diversele riscuri ale unei sarcini cu tripleți. Am născut la 34 de săptămâni și 4 zile, cezariană de urgență , deoarece Dănuț a hotărât că este timpul să facă cunoștință cu mami (fiecare bebe era in săculețul lui, iar săculețul lui Dan a cedat și au curs apele ). Astfel pe data de 07.06. 2019, la Maternitatea nr.1 din capitala, am adus pe lume 3 îngerași. Acum copiii au 5 luni și cresc văzând cu ochii.

Pentru mine personal (nu știu cum e pentru alte mămici), a fi mamă de tripleți nu este ceva greu, cel puțin până acum, la 5 luni ale picilor, e chiar ceva frumos să-i văd cum evoluează zi de zi, și fiecare descoperire a lor este o sărbătoare pentru mine. Cea mai mare provocare cu 3 bebeluși este atunci când încep a plânge toți 3 odată, și dacă sunt singură cu ei, încerc să le sustrag atenția cu ceva ce le place, o muzicuță poate sau flutur niște baloane colorate.

Ceea ce ține de cheltuieli, am încercat la început să scriu într-un carnețel toate cumpărăturile pentru bebeluși, dar în scurt timp această idee a eșuat pentru că am cam uitat de el. Doar pe laptele formulă se cheltuiește în jur de 4000 de lei, scutece încă vreo 3000 de lei, si deja hăinuțe (nu chiar în fiecare lună) și alte mărunțișuri precum vitamine, siropuri, produse cosmetice pentru igiena copiilor și altele - poate să ajungă încă la 4000 de lei. Asistența socială acoperă parțial necesarul de lapte formulă.

Cu toate că au fost într-o burtică și au crescut și cresc împreună, ei sunt foarte diferiți. Lia este zâmbitoarea noastră mică, ceea ce îi place ei cel mai mult este să zâmbească, și o face fermecător, te cucerește cu un simplu zâmbet. Alex este un șmecher mic, e ager, are o dorință mare de a cunoaște și de a descoperi tot ce e nou, el trebuie să vadă tot ce se petrece în jurul lui. Dan este cel mai liniștit și răbdător, el fiind și cel mai mare din tripleți, îi lasă pe cei mai mici să mai facă nazuri, și știe că mami nu reușește la toți odată. De curând a descoperit că a chiui e tare distractiv și aceasta deja e ocupația lui preferată. Sunt diferiți, dar totuși au ceva ce îi aseamănă fizic, și toți se aseamănă mult cu Raluca atunci când era micuța.3 lecții pe care le-am învățat de când sunt mămică de tripleți:


1. Nimic nu este imposibil și uneori să ai grijă de 3 bebeluși odată (în unele aspecte) devine mai ușor decât ai îngriji de unul, deoarece devii mai organizată și cu un grafic bine pus la punct;
2. Cuvântul „răbdare” devine aliatul tău zi de zi, dar și rămâne a fi cel mai auzit cuvânt din partea celor din jur;
3. Grijile sunt mari, dar și dragostea și drăgălășeniile sunt înmulțite la 3, și îți dai seama că cel mai frumos în viață este să fii părinte.

Ce sfat aș avea pentru mămici? Vreau să le spun să se bucure de fiecare moment petrecut cu copiii lor, sunt cele mai prețioase, și chiar dacă rămâne a fi o vorbă banală, dar sănătatea copiilor este pe primul loc, iar dacă sunt sănătoși restul e mai ușor. Savurați momente cu ei, chiar dacă ajungeți serile și simțiți ca explodați, că lacrimile vor să vă inunde, și uneori presiunea de pe parcursul zilei e peste puterile voastre... trageți adânc aer în piept, și mulțumiți-i Domnului că sunteți bine, și gândiți-vă că totul este trecător, și că o nouă zi aduce speranțe noi.

Pe mine mă ajută câte o cafeluță să-mi recapăt forțele și să mă adun un pic, poate voi aveți alte metode...

Și din experiența mea de mamă cu tripleți am inițiat un blog pe Instagram unde lumea ne poate urmări cum creștem, dar și împărtășim momente de zi cu zi - mama_de_tripleti_plus_1.

 

Noi le dorim copilărie fericită micuților familiei Popa și vă reamintim că îi veți putea vedea la evenimentul nostru – crăciunul copiilor, care în anul curent are loc pe 15 decembrie.

Adaugă comentariu