Ca să-și salveze fetița nenăscută, o femeie diagnosticată cu cancer a refuzat chimioterapia

Ca să-și salveze fetița nenăscută, o femeie diagnosticată cu cancer a refuzat chimioterapia

Tânăra de doar 21 de ani a fost diagnosticată cu cancer și a fost sfătuită să facă avort. Chiar dacă și-a pus în pericol propria viață, Ellie Whittaker s-a gândit doar la fetița pe care o avea în pântece.

Bucuria că va deveni mamă i-a fost spulberată de medici, atunci când au anunțat-o că are cancer. Ellie Whittaker a fost anunțată, în august 2019, în era în a 16-a săptămână de sarcină, că are limfom Hodgkin în stadiul 2. Medicii au sfătuit-o să facă avort, pentru că chimioterapia i-ar putea dăuna bebelușului. Tânăra de 21 de ani nici nu a vrut să audă de așa ceva și decis să păstreze copilul și să refuze tratamentul împotriva cancerului.

„Nu era nicio șansă pe această planetă să fac avort și să rămân fără copilul meu. Am alungat gândurile referitoare la cancer cât am putut de mult și m-am concentrat doar pe Connie. Abia așteptam să fiu mamă”, a povestit Ellie Whittaker.

Înainte de această sarcină, tânăra suferise un avort spontan și nu ar mai fi suportat pierderea încă unui copil. Ellie Whittaker a decis să ducă sarcina până la bun sfârșit, iar apoi să înceapă chimioterapia. La doar câteva zile după ce a născut, analizele au arătat că boala lui Ellie s-a agravat. Tânăra mămică are acum cancer în stadiul 3.

Ellie Whittaker a declarat că a terminat cele 12 ședințe de chimioterapie și că se simte foarte bine acum. Tânăra în vârstă de 21 de ani și-a făcut ultimele analize medicale pe 20 octombrie, iar acum așteaptă rezultatul acestora.

„Odată ce obțin rezultatele la analize și știu ce se întâmplă, scopul meu este să încep un fel de acțiune de caritate pentru a-i sprijini pe partenerii celor care sunt diagnosticați cu cancer. Rămâneți în siguranță”, a mai scris ea pe Facebook. 

„Connie este un copil uimitor! Este cel mai liniștit bebeluș și doarme toată noaptea, a spus tânăra despre fetița ei. 

Sursa: viva.ro

Adaugă comentariu