Un truc la care nu vei renunța niciodată

Un truc la care nu vei renunța niciodată

Pentru florile crescute pe pervaz, usturoiul poate fi un excelent dușman al insectelor și larvelor. În plus, este capabil să prevină apariția lor, scrie m.dcnews.ro

Datorită usturoiului, crește și imunitatea plantelor de cameră. De asemenea, usturoiul  ajută la dezinfectarea rapidă a pământului din ghiveci. 

Pune zece foi de dafin în mașina de spălat: vei fi uimit de rezultate
Tot ce trebuie să faceți este să tăiați un cățel de usturoi în mai multe bucăți. Datorită acestui fapt, puteți fi sigur că usturoiul, pus în ghiveci. Apoi, trebuie să plasați bucățile de usturoi în ghiveci.  Această procedură trebuie repetată la fiecare două luni.

În plus, se poate folosi apă de usturoi pentru a vindeca o plantă atacat de afide. Pentru asta tocați 75 grame de usturoi și turnați peste el 5 litri de apă clocotită. Apoi, acoperiți apa cu un capac și lăsați-o la infuzat timp de 30 de minute. Soluția poate fi folosită după ce s-a răcit.

Și cojile de portocală ne pot ajuta în lupta împotriva insectelor nedorite. Trebuie să zdrobiți cojile de portocală și să le întindeți pe suprafața solului din ghiveci. Unele din ele pot fi băgate chiar în pământ. Acest lucru nu doar că te ajuta să scapi de insecte, ci va elimina și un parfum proaspăt de citrice.

Elimină fluturii de bucătărie cu metode naturale eficiente: pune frunze de dafin în cămară și insectele o vor ocoli

Fluturii de bucătărie pot fi deosebit de enervanți și invazivi. Să vedem cum să-i eliminăm folosind metode naturale eficiente. Moliile de cămară, cunoscute sub numele de fluturi, sunt insecte care mănâncă cereale și făină și, prin urmare, trăiesc în pungile cu paste, orez și făină.

A scăpa de aceste insecte nu este ușor, dar nici imposibil. Primul lucru care trebuie făcut pentru a scăpa de moliile din făină este să golim cămara și să curățăm temeinic toate rafturile și dulapurile. Alimentele contaminate trebuie aruncate. 

Pentru a curăța mobila din cămară, putem folosi un detergent blând. De asemenea, trebuie să aspirați fiecare colț al dulapului pentru a fi siguri că ați eliminat atât moliile, cât și ouăle

Mobilierul se poate curăța și cu apă caldă și oțet care este și dezinfectant și nu necesită clătire.

Cu siguranță, dafinul se remarcă printre remediile naturale care învinge fluturii. Insectele sunt îndepărtate de mirosul de dafin și, prin urmare, plasarea câtorva frunze în cămară poate ajuta.

De asemenea, puteți lipi frunzele de dafin, cu o bucată de scotch, chiar pe capacele recipientelor în care ați depozitat cerealele. Și moliile nu se vor apropia. Pentru a preveni formarea fluturilor în făină, în cămară poate fi plasată o bucată de vată, înmuiată în ulei esențial de eucalipt sau lavandă, mirosul cărora alungă moliile.

Pune usturoiul curățat într-un pahar cu lapte: un truc uimitor la care nu vei renunța niciodată

Pe piață există multe produse utile pentru a scapă de fluturi. De asemenea pot fi găsite și capcane lipicioase care atrag insectele și le captează grație adezivului. Să ne amintim și de insecticidul pentru lemn care se pulverizează în interiorul crăpăturilor din interiorul mobilierului: aceste locuri mici sunt preferatele de molii, unde se ascund  pentru a-și depune ouăle.

Nu uitați să puneți cerealele în recipiente bine închise, cu capace etanșe. Dacă moliile nu găsesc hrană, nu se vor apropia de cămară.

Adaugă comentariu