Soluții de curățare pe care le poți face folosind produse din gospodărie

Soluții de curățare pe care le poți face folosind produse din gospodărie

Unele dintre produsele pe care le ai mereu la îndemână prin locuință pot fi ingrediente de bază în crearea unor soluții de curățare cu ajutorul cărora poți obține rezultate excelente. Indiferent dacă vrei să economisești bani sau pur și simplu îți dorești să folosești produse fără chimicale, ideea de a face singură produsele de curățare ar putea fi cea mai bună soluție în astfel de cazuri.

De exemplu, mașina de spălat haine ar trebui curățată cel puțin o dată pe lună, pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute și a acumulărilor de mucegai, precum și pentru a-i prelungi durata de funcționare. Poți folosi, așadar, o soluție din comerț sau poți alege varianta eco: un produs de curățare făcut în casă, care nu conține clor. De pildă, poți folosi o soluție formată din bicarbonat de sodiu și oțet, două dintre produsele care se găsesc, de regulă, în majoritatea gospodăriilor. Ai nevoie de două căni de oțet și un sfert de cană de bicarbonat de sodiu. Toarnă cele două ingrediente în sertarul pentru detergent al mașinii de spălat și alege un ciclu mediu pentru spălat rufe, la cea mai înaltă temperatură. Rezultatul va fi vizibil după prima utilizare. Nu doar că vei avea o mașină de spălat curată, dar vei economisi și bani.

Iată și alte soluții de curățare pe care le poți face singură, acasă:

1. Soluție de curățare universală. Pentru a obține o soluție de curățare universală, trebuie să pui într-o sticlă oțet și apă (1 la 1), coajă de lămâie și crenguțe de rozmarin. Amestecă ingredientele și lasă-le la infuzat o săptămână înainte de utilizare. Astfel, vei obține o soluție cu ajutorul căreia vei putea îndepărta petele de pe orice suprafață din casă.

2. Soluție de curățare pentru bucătărie. Dacă vrei să pregătești o soluție de curățare pentru bucătărie, ai nevoie de bicarbonat de sodiu. Amestecă patru linguri din acest compus chimic cu un litru de apă și vei obține un produs de curățare eficient pentru a elimina murdăria de pe blatul de bucătărie, aragaz, interiorul frigiderului și alte electrocasnice.

3. Soluție de curățare pentru obiecte metalice. Una dintre cele mai simple soluții de curățare pe care le poți crea singură este destinată obiectelor metalice. Ai nevoie de oțet alb sau suc de lămâie și sare de masă. Tot ce trebuie să faci este să pui pe un burete aceste ingrediente și să freci suprafața murdară. Clătește bine cu apă, apoi șterge zona curățată cu o lavetă moale, uscată.

4. Soluție de curățare a petelor dificile. Petele de rugină sunt greu de îndepărtat, dar una dintre soluțiile care ajută în astfel de situații este alcătuită din zeamă de lămâie și borax. O mixtură preparată din aceste două ingrediente - folosite în cantități egale - poate curăța rugina de pe chiuvetă, poate îndepărta murdăria de pe vasele de bucătărie și poate fi folosită și pentru a curăța diferite obiecte electrocasnice, precum frigiderele din oțel inoxidabil.

 

Sursa: click.ro; douable-clean.ru

Adaugă comentariu