Idei simple şi practice de amenajare a camerei copilului

Idei simple şi practice de amenajare a camerei copilului

Camera copilului este un spaţiu în care creativitatea şi distracţia se îmbină perfect, iar amenajarea acestuia într-un mod organizat şi ordonat te va scuti de a strânge jucării şi haine aruncate peste tot.

Iată câteva idei simple în amenajare a camerei copilului:

Pereţii şi pardoseala

Dacă nu îmbrăţişezi ideea de a picta pereţii în nuanţe vii, atunci poţi decupa forme geometrice colorate pe care să le lipeşti cu bandă adezivă. Asortează culorile cu mobila.  O altă variantă ar fi tapetul, care este extrem de ofertant când vine vorba de design, dar şi foarte rezistent.

Să nu-ţi fie teamă să experimentezi cât mai mult. Camera copilului este un loc bun pentru a încerca designuri mai îndrăzneţe decât în celelalte camere din casă. O temă distractivă îi va inspira un sentiment de aventură micuţului.

De asemenea, pardoseala joacă un rol important în camera micuţului. Parchetul din lemn este cel mai indicat, deoarece acesta oferă mai multă căldură şi este uşor de curăţat, două condiţii necesare într-o cameră pentru copii.

Spaţii de stocare şi mobilier

Spaţiile de stocare nu trebuie să coste o avere. Dacă eşti în căutarea unui mod unic de a menţine jucăriile în ordine poţi folosi pungi vechi din pânză pe care să le poţi atârna de un perete şi să le vopseşti.

Gusturile copilului se vor schimba în mod constant pe măsură ce creşte, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i schimbi patul sau masa la fiecare doi ani. Dimensiunile acestor obiecte de mobilier trebuie să se potrivească minimum 5 ani. Este mai bine să rămâi la o mobilă destul de neutră şi apoi să apelezi la detalii jucăuşe pe pereţi, covoare, lenjerie şi alte accesorii.

Alte detalii inteligente

După ce ai construit o bază solidă prin cele menţionate mai sus - este timpul să adăugi lucrurile distractive. Şi, deşi s-ar putea să nu te bucure prea tare, detaliile capricioase sunt cele pe care copilul tău le va iubi cel mai mult. Cheia este să alegi elementele decorative pe care să le instalezi simplu, ca mai apoi să scapi uşor de ele.

Oferă-i o mână de ajutor copilului tău să se îmbrace singur în fiecare dimineaţă prin etichetarea sertarelor şi a coşurilor, cu fiecare zi a săptămânii.

Construieşte-i un mini perete de căţărare. Ataşează nişte roci/pietre de căţărare pe un perete şi pictează un munte în partea de jos. Nu uita să-i pui o  grămadă de perne la bază pentru o aterizare mai uşoară.

Un alt punct de atracţie pentru mulţi copii este gătitul. Fie că sunt fete sau băieţi, tuturor  le place să se joace în bucătărie. Improvizează într-un colţ o mică bucătărie folosind o măsuţă şi câteva pernuţe pe post de scăunele.

 

Sursa: csid.ro; dizainvfoto.ru; Pinterest

Adaugă comentariu