Recomandarea lui Stratulat: Ce faci când tuşeşte!

Recomandarea lui Stratulat: Ce faci când tuşeşte!

Tusea reprezintă un reflex de apărare al organismului care apare pentru a curăţa căile aeriene de substanţe iritante sau obstructive pentru ca persoana să poată respira. Medicul neonatolog și pediatru, Mihai Stratulat, ne-a oferit câteva informații utile despre tusea la copii pe care vi le împărtășim și vouă.

Pentru a trata o tuse, trebuie mai întâi să îi aflăm cauzele:

  • în acest sens, medicul recomandă părinților să dea analize la paraziți, în special în cazul în care tusea este uscată și prezentă pe timp de noapte. Cauza tusei poate fi o infecție cu paraziți, cel mai des ascarida, pentru că ascarida în ciclul său de viață mai întâi se formează  ca chisturi în plămâni, după care nimerește în sânge, iar mai apoi pătrunde în intestin unde crește. 
  • o altă cauză ar putea fi o tuse alergică, în cazul în care ați schimbat praful de spălat.
  • tot printre cauzele tusei se numără și refluxul gastroesofagian, care este caracterizat de circulația în sens invers a acidului din stomac, responsabil de digestia bolului alimentat. Acidul poate ajunge până în gât, declanșând senzația de arsură în piept și o tuse uscată.

Mihai Stratulat ne-a explicat și care este este cursul pe care îl ia o bronșită acută:

Copilul începe cu o tuse uscată, aproximativ 2-3 zile, iar treptat, tusea va deveni umedă. În acest caz copilului i se dau expectorate, inhalații, se mărește umeditate și copilului i se dau multe lichide. În următoarele 3-5 zile va tuși și mai intens. Multe mame intră în panică crezând că tusea s-a agravat, însă, de fapt, tusea nu s-a agravat, ci evoluează așa cum ar fi trebuit să evolueze, pentru că scopul tratamentului bronșitei este de a scoate afară sputa. Dacă noi maturii o putem scuipa, cei mai mici însă nu pot face acest lucru, așa că o vor vomita, motiv pentru care nu trebuie să vă speriați. Mai apoi însă, treptat, tusea va fi prezentă preponderent dimineața, iar pe la sfârșitul celei de-a 2-a săptămâni, tusea va dispărea.

Citiți AICI și 8 sfaturi de la Mihai Stratulat pentru a scăpa de viroze.

Foto: thejournal.ie, facebook

Adaugă comentariu

Închide