Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Află cât de poluat e aerul din casă pe care îl respiră copilul tău

Află cât de poluat e aerul din casă pe care îl respiră copilul tău

Știai că aerul din casă poate fi de până la 10 ori mai poluat decât cel din mediul exterior? Tu și copilul tău inspirați zilnic mucegaiuri, monoxid de carbon, pesticide etc.


Poluanții de interior care îți amenință sănătatea sunt, cel mai frecvent, mucegaiurile, polenul, umezeala excesivă, fumul de țigară, produsele de îngrijire cu produși chimici în compoziție, monoxidul de carbon și diverse materiale de construcție – formaldehidă, azbest, plumb etc.
Numărul deceselor anuale la nivel mondial din cauza aerului poluat din interior este colosal: 1,5 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor respiratorii provocate de agenții poluanți din spații închise, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Cum se manifestă?

Printre efectele imediate ale poluanților din aerul interior se numără iritații ale ochilor, nasului, gâtului, dureri de cap, amețeli și oboseală. Cu toate acestea, unii poluanți pot provoca boli care apar mult mai târziu, cum ar fi boli respiratorii sau cancer.
Copiii inspiră cu 50% mai mult aer decât adulții. De aceea eliminarea chimicalelor, toxinelor și bacteriilor din casă este foarte importantă, în special când ai un copil. Sistemul imunitar al copilului și calitatea aerului sunt strâns legate. Este foarte important, în special în timpul somnului, ca cel mic să respire aer curat, astfel încât plămânii lui și sistemul imunitar să se odihnească și să se refacă.


Cum poți îmbunătăți calitatea aerului din interior?

  • Fă curățenie în mod regulat și aerisește bine încăperile dimineața și seara;
  • Folosește un purificator sau un umidificator de aer – acestea mențin nivelul de umezeală din aer la un prag optim și rețin bacteriile, praful, părul, alergenii, bacteriile și virusurile în filtrele lor speciale;
  • Evită pe cât posibil produsele pline de chimicale;
  • Nu permite fumatul în casă;
  • Atunci când alegeți o nouă locuință, optați pentru clădirile bine ventilate.

Foto: dirz8dubrwck5.cloudfront.net

 

Share:

Articole recomandate