Pentru ce fel de hăinuțe optăm Primăvara? Basic sau Basilic?

Pentru ce fel de hăinuțe optăm Primăvara? Basic sau Basilic?

A venit Primăvara, cu soarele mult aștept și cu speranța că totul va fi bine de azi înainte! Copiii se cer cu nerăbdare la joaca din curte, la întâlnire cu prietenii, sau la o vizită inopinată către bunici. Iar, noi, părinții, le permitem cu mult drag, numai să nu mai stea legați de televizor, computer sau alte devise-uri.

Dar iată cu ce să-i îmbrăcăm? Care sunt cele mai potrivite hăinuțe pentru acest sezon? Mark Twen spunea că într-o primăvară a enumerat 136 de stări diferite ale vremii.

Cu adevărat, acesta este un anotimp schimbător și imprevizibil. Dimineața sunt 3°C, iar la prânz 20°C. Dimineața plouă cu găleata, iar la prânz strălucește soarele. Când pregătim copilul pentru grădiniță, nici nu știi ce să-i sugerezi și care ținută ar fi mai potrivită. Să optezi pentru rochiță și pantofi, sau e cazul să-i dai ceva mai gros la picioare. Să le dai o maletă cu mâneca lungă și un sacou, sau ar fi binevenită o cămașă de lâniță cu un tricou…

Există, totuși, câteva trucuri pentru vremea aceasta dificilă de tranzit, trucuri ce nu presupun schimburi sau bagaje de haine după micii exploratori! Câteva sugestii care să vă ajute în timp scurt să fiți siguri că ați ales cea mai bună opțiune:

Suntem atenți la materialele hăinuțelor!

Materialul este cel mai important factor din ecuație. Optăm pentru cele din materiale naturale, fire vegetale cum ar fi bumbacul sau lâna de orice fel -  merinos, fiartă, fleece, alpaca și mătase. Fetițele, de obicei au și haine din materiale sintetice, în special rochițele cu puține paiete, voaluri și dantele, dar ele vor fi îmbrăcate peste un maiou din pânză naturală.  

 

Și asta nu din mofturi sau vanitate, ci pentru că experiența cu acest tip de haine din pânze naturale ne-a demonstrat de fiecare dată că este mai SĂNĂTOS, mai PRACTIC și mai IEFTIN să investești în haine de calitate, atenție, din punct de vedere al materialelor, nu al brand-urilor cu nume extravestit.

 

O hăinuță de lână va fi întotdeauna mai călduroasă decât una din vâscoză care aparent, are aceeași densitate ca cea din lână. Dar când se udă, lâna rămâne CALDĂ! În timp ce în vâscoză îngheți instant dacă ai dat de o baltă, sau chiar dacă piciul a vărsat ceaiul călduț peste el. În același timp, lâna se usucă foarte repede, sau poate fi pur și simplu scuturată de apă.

Puteți opta chiar și pentru malete din lână. Lâna absoarbe transpirația și o evaporă mult mai repede. Ține cald în zilele reci de primăvară și devine răcoroasă când e prea cald.

 

Mătasea este și ea mult mai călduroasă decât materialele sintetice. Ea poate absorbi apa până la 30% din greutatea ei fără a se simți umezeala, deci e perfectă și în zilele calde. Ca și lâna, mătasea are proprietăți de termoreglare, lucru care face hainele din lână și mătase perfecte pentru primăvară.

 

Fără scurte voluminoase și grele

Țin cald, este adevărat, dar în același timp țin și umiditatea lipită de copilaș pentru că nu respiră. Iar copilul se încinge, transpiră, dă geaca jos, dar rămâne ud și mai cară o haină voluminoasă după el.

Cea mai bună alternativă este jacheta fleece din lână pură sau combinată. O puteți face la comandă și chiar vă sugerăm să-i faceți manșetele mai lungi ca să fie purtată 2-3 ani consecutiv. Va fi foarte comodă, ușor de îmbrăcat și în plus, destul de ieftină în comparație cu geaca. În această perioadă jachetele, sau cardiganele tricotate sunt purtate atât de fetițe cât și de băieți – peste o bluză sau un body subțirel. Este foarte ușoară și poate fi asortată cu orice ținută și nu este dificil de transportat. Vedeți gama de produse pe care o propune brandul autohton Basilic și în 2-3 zile veți avea cea mai originală hăinuță, cusută special și la dimensiunile copilului tău.

Eșarfele

Sunt binevenite în orice anotimp! Și le putem folosi nu doar conform destinației: cu ele învelim la nevoie gâtul, capul, sau chiar tot trupul dacă e nevoie!

Sursa noastră de inspirație pentru acest articolaș dar și pentru videourile produse de către Odoraș, a fost brandul autohton Basilic. Îl puteți găsi pe facebook  AICI. Pentru că nu este doar un furnizor de hăinuțe din materiale naturale, pe gustul fiecărui părinte - dar e un brand care coase la comandă. Basilic este o comunitate de părinți care trăiesc după anumite principii și respectă valorile simple: respectul pentru natură și pentru oameni, dragostea pentru cei apropiați și pentru familie!

Vă îndemnăm să îi descoperiți și să intrați în comunitatea extraordinară Basilic care de fapt este bagajul Basic pentru fiecare copil!

 

Adaugă comentariu

Închide