Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ce trebuie să faci în cazul în care copilul se frige cu apă și are arsuri pe piele

Ce trebuie să faci în cazul în care copilul se frige cu apă și are arsuri pe piele

Arsurile cu apă fierbinte sunt unul dintre cele mai frecvente accidente de uz casnic suferite de copii și adulți. Copiii sunt foarte energici și tind să alerge prin casă, iar posibilitatea de a suferi un astfel de accident este foarte reală.

Există diferite tipuri de arsuri minore, care pot fi tratate cu unguente și analgezice și arsuri grave, care necesită o vizită imediată la urgențe.

Apa clocotită tinde să provoace arsuri de gradul I și II. Arsurile de gradul I provoacă roșeață, arsură și durere. De obicei, se vindecă într-o săptămână și nu lasă cicatrici.

Pe de altă parte, arsurile de gradul II provoacă, de obicei, dureri intense de arsură. Cele mai superficiale răni se vindecă în decurs de 10 până la 15 zile fără a lăsa cicatrici, în timp ce rănile mai profunde necesită mai mult timp de vindecare și pot lăsa urme.

Ce trebuie să faci dacă copilul tău se arde cu apă fierbinte?

Cu siguranță, îi aplici imediat un tratament adecvat, în funcție de severitatea arsurii.

Tratamentul unei arsuri ușoare

În aceste cazuri mai puțin grave, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să examinezi arsura, pentru a analiza mărimea acesteia. Dacă arsura este mică, o poți trata fără dificultăți majore. Pe de altă parte, o arsură mai mare va necesita intervenție profesională.

Caracteristicile arsurilor minore:

  • Zona afectată este dureroasă, roșie și umflată.
  • Zona afectată poate avea leziuni, dar diametrul sau zona iritată nu depășește 5-8 cm.
  • Pielea se descuamează
  • Dureri intense, arsuri și inflamații moderate.

Pentru a efectua tratamentul, trebuie să îndepărtezi orice îmbrăcăminte care acoperă arsura. Acoperă pielea cu un prosop umed sau pune zona afectată în apă caldă timp de 10 până la 30 de minute. Acest lucru va face pielea să se liniștească și să oprească procesul de inflamație. Poți proteja zona cu comprese și un bandaj steril, pentru a proteja copilul împotriva infecțiilor. Poți administra un analgezic și poți utiliza gel cu aloe vera, în cazul în care pielea este intactă. Dacă arsura este mică, o poți trata fără dificultăți majore.

Tratamentul unei arsuri severe

În cazurile în care arsura este extinsă sau profundă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi imediat la spital, pentru a o examina. Dacă arsura acoperă o suprafață mai mare decât dimensiunea mâinii tale, va necesita o intervenție profesională. Pentru cei mici, acest tip de arsură poate provoca apariția altor simptome.

Reține că, în cazul arsurilor severe, nu trebuie să aplici niciun produs, indiferent dacă sunt unguente, aloe vera sau creme hidratante. Singurul lucru recomandat în aceste cazuri, în așteptarea sosirii asistenței medicale, este acoperirea cu grijă a zonei cu o compresă sau bandaj steril. Arsurile mai profunde vor necesita tratament chirurgical, în timp ce altele vor necesita analgezie și antibiotice numai după 24 de ore.

Caracteristicile arsurilor severe:

  • Pierderea straturilor pielii
  • Pielea are un aspect uscat
  • Pete albe pe piele
  • Necroză
  • Infecţie.

Timpul de vindecare variază foarte mult în funcție de starea de sănătate a copilului și de amploarea arsurii. În general, o arsură ușoară se va vindeca complet în 5-7 zile, în timp ce o arsură severă se va vindeca în 2-3 săptămâni.

Sursa: suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate