Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cireșele au “invadat” una din grădinițele din Chișinău

Cireșele au “invadat” una din grădinițele din Chișinău

Cireșele au invadat ieri grădinița nr. 225 din sectorul Ciocana al capitalei, la cea de-a doua ediție a Festivalului “Cireșarul Copiilor 2017”. Cireșe la urechiușe, pictate pe obraji, pe rochițe sau în diferite bunătăți culinare, au alcătuit deliciul celor peste 600 de copii, părinți și cadre didactice ale instituției.

La organizarea acestei sărbători au muncit cu multă dăruire toți cei implicați. Cadrele didactice au valorificat potențialul fiecărui copilaș în parte, astfel, de obicei, participă la diferite concursuri și concerte în afara instituției. La rândul lor, părinții și bunicii au pregătit diferite copturi, lucrări manuale din materiale reciclabile, coronițe, măști, diferite colaje și broderii, în care vedeta principală era fructul de cireș. Iar animatorii, invitați și ei la sărbătoare, au adus zâmbete pe chipul copiilor.

"Prima ediție a acestui festival s-a desfășurat anul trecut și a fost o încercare de probă, pentru a testa impresiile și emoțiile copiilor. Nu pot să redau entuziasmul pe care l-a stârnit această sărbătoare atunci, de aceea, ne-am zis că ar fi păcat să ratăm un asemenea eveniment anul acesta", spune Alla Vasilache, directoarea instituției.

La eveniment au fost prezenți inclusiv oaspeți de onoare: Alexandru Fleaș, șef interimar al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului Municipal Chişinău și Elena Vorotneac, șef interimar Secția Informare și Relații cu Comunitatea, care s-au declarat profund impresionați de colaborarea minunată dintre grădiniță – copil – părinte.

“Ieri a fost nu doar un eveniment, ci un adevărat spectacol. Copiii s-au distrat, au degustat, au dansat. Noi, părinții la fel, ne-am simțit un pic în lumea lor, lumea copilăriei. Am confecționat lucrări, am pregătit copturi, dulciuri și prăjituri - toate cu și din cireșe. Unele mame au fost foarte ingenioase și acest lucru se poate vedea în poze”, spune Irina Svetenco-Podrea, una dintre mame.

Grădinița 225 este o bază a Institului de Științe a Educației în formarea continuă a cadrelor didctice. Astfel, la eveniment a fost prezent un grup de educatori din întreaga republică, venite la un curs de perfecționare. Festivalul a fost, în acest sens, un schimb de bune practici de instruire a cadrelor sub aspectul formării profesionale.

La final de zi, fiecare grupă a fost apreciată cu diplome de participare. Copiii vor mai beneficia de suport didactic alcătuit din cărți, caiete, planșe de colorat etc. Toți cei prezenți la sărbătoare – atât părinții, cât și copiii, s-au declarat extrem de încântați, întrebând administrația când vor mai fi organizate astfel de evenimente.

Foto: arhiva personală

Share:

Articole recomandate