Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum influențează atmosfera de acasă dezvoltarea copiilor

Cum influențează atmosfera de acasă dezvoltarea copiilor

 

Toți avem nevoie de o casă caldă, comodă și plină de dragoste, dar cel mai mult au nevoie de asta copiii. Pentru ei casa nu este doar pereți și acoperiș, dar și grija părinților, posibilitatea de a se simți liberi și iubiți, siguranța zilei de mâine, și mulți alți factori spirituali care au un rol primordial în dezvoltarea acestora. Cu siguranță o astfel de casă va rămâne în sufletele copiilor pentru toată viața.

În cele ce urmează vă spunem ce ar fi bine să faceți, dacă vă doriți ca în casele voastre să fie o atmosferă cât mai plăcută și ca fiecare membru al familiei să se simtă confortabil.

1. O relație bună între părinți este temelia păcii și a succesului în familie. Spune-i copilului tău că în viață este foarte important ca oamenii să se iubească și să se respecte între ei. Dar totuși, cum nu de fiecare dată totul este perfect și uneori pot apărea situații de conflict, ar fi bine ca micuțul să nu asiste la acestea sau să-i explicați pe înțelesul lui care a fost motivul conflictului. Rețineți: casa nu este câmpul de luptă pentru putere și influență, ci locul unde trebuie să domine dragostea și bunăstarea.

2. Acasă copilul trebuie să audă cât mai multe cuvinte de încurajare în adresa sa. Acest lucru înseamnă că părinții cred în puterea și în capacitatea lui, îi remarcă reușitele și se bucură de succesele acestuia.

3. Acasă este locul unde nu trebuie să fiți rezervați în a vă oferi reciproc dragoste, îmbrățișări și săruturi. Orice s-ar întâmpla în viață, copilul va ști că el este iubit. Dar asta nu însemnă că părinții trebuie să „închidă ochii” atunci când cel mic fac ceva rău. Copilul trebuie să înțeleagă că rău nu este el, ci fapta făcută de acesta (și la asta trebuie să lucrați, pentru a corecta situația).

4. Informația negativă trebuie să rămână după ușă. Atunci când ajungeți acasă, încercați să uitați de știrile politice sau orice alte informații negative. De asemenea, nu este bine ca în casă să lucreze concomitent, televizorul, calculatorul sau să cânte și muzica. În așa fel, creierul copilului va fi supraîncărcat și nu va reuși să asimileze corect informațiile, și pur și simplu va obosi. La fel, nu este binevenit să priviți știri tragice sau știri despre accidente în prezența copiilor, acest lucru s-ar putea să îi afecteze emoțional.

5. Părinții sunt exemplul bun al copiilor. De aceea, ei nu trebuie doar să ceară de la copii disciplină și corectitudine, dar singuri să îndeplinească aceste cerințe, pentru ca micuții să ia exemplu de la ei. Copiii sunt foarte receptivi, și pentru ei este foarte importantă atitudinea reciprocă a părinților.

6. Acasă este locul potrivit pentru a petrece timpul cu familia. Și cum fiecare familie are propriile tradiții, este foarte important ca fiecare membru să se simtă bine și confortabil. Petreceți duminicile împreună, ieșiți la plimbări în aer liber, și asigurați-vă că ați oferit atenția cuvenită fiecărui membru în parte.

7. Fiecare copil este o personalitate aparte, de aceea oferiți-i oportunitatea de a crește și de a deveni individual.

8. Copilul nu trebuie să audă critică umilitoare în adresa sa (dar nici a altora) sau să fie ofensat. În așa fel, noi distrugem din el cele mai importante valori și virtuți.

Foto: noojee.com

Share:

Articole recomandate