5 alimente perfecte pentru detoxifierea organismului vara

5 alimente perfecte pentru detoxifierea organismului vara

Vara este momentul perfect pentru detoxifierea organismului, și asta deoarece natura ne oferă o mulțime de fructe și legume proaspete, crescute în condiții naturale, minunate pentru a scăpa organismul de toxine. Curele periodice de detoxifiere te vor face să te simți plină de energie și să capeți mai multe forțe pentru a realiza lucruri frumoase.

 

1. Pepenele verde este principalul aliment de vară care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Acesta este un puternic diuretic natural. Are un gust plăcut și este foarte ușor de urmat un regim bazat pe acest aliment. Pepenele roșu este compus din 92% apă, restul fiind zahăr. Pe lângă zahăr, acesta mai conține licopen, vitamina A și C. Acesta este bogat în fibre, ceea ce ajută la menținerea colonului curat. Conține glutation, cel mai puternic agent antioxidant și detoxifiant al organismului.

 

2. Castraveții au și ei un conținut ridicat de apă, fibre și foarte puține calorii. Detoxifierea cu castraveți este populară și în rândul multor vedete care sunt mereu în formă. Castraveții au nu doar un gust plăcut și răcoritor, dar sunt și o sursă importantă de vitamina C.

 

3. Afinele se numără printre cele mai sănătoase alimente din lume datorită numărului mare de antioxidanți pe care îl conțin. Acestea au proprietăți anti-bacteriene și ajută la tratarea infecțiilor tractului urinar, scad colesterolul din organism și îmbunătățesc sănătatea inimii. Au conținut mare de vitamina A și C.

 

4. Zmeura este potrivită pentru detoxifiere, datorită numărului ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Aceasta conține un număr foarte mic de calorii și este bogată în potasiu, celuloză, fier, acizi organici. Zmeura conține foarte puțină glucoză și este recomandată pentru a echilibra nivelul zahărului din sânge.

 

5. Spanacul este recomandat a fi consumat atât în formă proaspătă, cât și în formă de suc. Acesta ajută la eliminare toxinelor din organism într-o perioadă foarte scurtă de timp. Este un complex de antioxidanți și antiinflamatori. Vitamina K din spanac joacă un rol important în reținerea calciului în oase, astfel prevenind osteoporoza.

 

Foto: foodstory.stirileprotv.ro; livearad.ro; zmeura-mure.ro; gandul.info; mediaite.com

Adaugă comentariu

Închide