Odoraș.

Odoraș.

Linex

Febră de la dinți sau altă cauză? Detalii cărora să le acorzi atenție

Febră de la dinți sau altă cauză? Detalii cărora să le acorzi atenție

Atunci când copiilor încep să le apară dințișorii ei se confruntă cu o serie de probleme: salivație abundentă, scaune moi, dar și febră. Însă febra apărută din cauza dinților poate induce în eroare părinții și aceștia să rateze probleme precum infecțiile virale. În articol găsiți câteva diferențe dintre febra provocată de apariția dinților față de cea provocată de anumite boli.

Erupția dinților nu poate crește temperatura corpului bebelușilor mai mult de 38 -38.5 grade Celsius, iar febra cauzată de răceli sau infecții poate fi mai mare decât atât. Dacă febra persistă, este mare și este însoțită și de alte simptome precum refuzul copilului de a mânca sau de a se hidrata, lipsa somnului, apatie sau apariția aftelor și a iritațiilor ori scăunele moi, o consultație medicală este vitală.

Un studiu realizat de Academia Americană a Medicilor Stomatologi specializați în pediatrie indică faptul că atunci când febra depășește 38.5 grade Celsius, aceasta este cauzată de o infecție, nicidecum de o inflamație locală precum cea a gingiilor.

Perioada unei erupții dentare este estimată la 8 zile. Dintre copiii care au participat la studiu, mai mult de 35% nu au prezentat simptome în nici una dintre cele 8 zile, alții au manifestat un apetit crescut pentru mâncarea solidă și comportamente gestuale precum mușcatul, frecatul urechii, mestecarea gingiilor, iritații, irascibilitate și nervozitate sau temperatură crescută a corpului, care nu s-a întins însă pe o perioadă mai mare de două zile.

Părinții ar trebui să acorde mai multă atenție unor simptome atât de serioase: temperaturile care depășesc 38 - 38.5 grade Celsius sau alte simptome precum tusea, secrețiile nazale abundente, cantitatea redusă de urină sau vărsăturile nu sunt asociate cu erupțiile dentare. Scaunele foarte moi și o temperatură ridicată a corpului nu sunt generate de apariția dinților, așa că cel mai bun lucru pe care îl pot face părinții în astfel de situații este să-și programeze copiii pentru a fi văzuți de un medic”, sugerează Rachel Berger, profesor universitar la Spitalul de Copii din Pittsburgh.

Febra mai mare de 38 de grade Celsius la copii poate fi provocată de o infecție bacteriană sau virală. Virozele respiratorii și cele intestinale sau enterocolita sunt adesea însoțite de astfel de simptome, alături de altele precum congestia nazală sau secrețiile nazale abundente, diareea, vărsăturile și refuzul de a mânca sau de a bea. Acestea trebuie diagnosticate corect de către un medic specialist, pentru ca micuțului să-i fie administrată medicația necesară.

 

Informații: copilul.ro

Foto simbol: morehealthy.ru

Share:

Articole recomandate