Acerumen

Vezi de ce trebuie verificate picioarele bebelușului dacă plânge fără niciun motiv aparent

Vezi de ce trebuie verificate picioarele bebelușului dacă plânge fără niciun motiv aparent

Dacă bebelușul plânge încontinuu și știți că el este sătul, odihnit și schimbat, atunci ar fi cazul să-i verificați degețelele de la piciorușe. Mulți părinți nu cunosc despre faptul că un simplu fir de păr se poate încolăci în jurul unui degețel și îi poate provoca dureri insuportabile micuțului, iar dacă nu este scos la timp, atunci firul de păr îi poate trauma irecuperabil degețelul.

Cel mai grav e că prin mișcările lor haotice, copilașii contribuie la faptul ca firul de păr să se strângă tot mai mult în jurul degețelului, iar inflamarea țesuturilor din cauza circulației oprite practic nu permite observarea firului cu ochiul liber.

Scott și Jessica Walker sunt un cuplu de părinți care s-au confruntat cu o astfel de problemă. Astfel, fetița lor a plâns încontinuu o zi întreagă fără a avea motive aparente. În speranța că dacă îi va scoate ciorăpeii micuța se va liniști, Jessica a observat că un degețel era inflamat și avea nuanță roșie. Atunci, cu ajutorul unei lupe, mama a observat un fir de păr ce era strâns încolăcit în jurul degețelului, ceea ce îi provoca dureri micuței și oprea circulația sanguină.

O astfel de situație nu este foarte frecventă, dar e mai bine ca părinții să fie la curent și să verifice piciorușele bebelușilor atunci când aceștia plâng fără încetare.

Foto și informații: adme.ru; suntuncopac.ro

Adaugă comentariu