Acerumen

Neonatolog Victoria Sisoev: Înfășatul nu are nici un avantaj!

Neonatolog Victoria Sisoev: Înfășatul nu are nici un avantaj!

În cadrul ultimei ediții a Festivalului Graviduțelor din acest anmedicul neonatolog Victoria Sisoev a venit cu mai multe informații utile pentru viitoarele mămici. O temă aparte pusă în discuție a fost înfășatul copilului, care ne spune ea, nu are nici un avantaj.

De obicei, tehnica înfăşatului este preluată îndată după vizita bunicii în salonul nou născutului sau în urma recomandării acesteia, ne povestește medicul din experiența sa. Și da, chiar dacă astăzi mulți contestă această metodă, sunt și destui care încă o mai folosesc.

Neonatologul, Victoria Sisoev cel puțin nu recomandă a se recurge la înfășarea copilului, atâta timp cât această acțiune este urmată de mai multe consecințe:

- Împiedică dezvoltarea armonioasă a articulației coxofemurale

Un copil înfășat prezintă mai multe riscuri de dislocare a osului sau de displazie de şold (anomalie de dezvoltare a articulaţiei coxofemurale; bebeluşii cu displazie de şold au un picior mai scurt decât celălalt). Dacă bebeluşul se naşte cu această problemă, poziţia de înfăşat cu picioarele întinse şi drepte este total neindicată, deoarece nu permite vindecarea naturală.

- Împiedică mișcarea copilului;

- Împiedică respirația normală;

- Dereglează circulația sângelui;

- Și conform studiilor recente, e demonstrat și impactul negativ asupra formării caracterului.

 

Mai este vorba și despre vestitul mit care susţine că înfăşarea face picioarele drepte. FALS! Putem avea un copil cu picioare drepte daca avem grijă la alimentaţie şi îi asigurăm necesarul zilnic de calciu şi vitamina D, nu dacă îl imobilizăm. „Copilul trebuie să fie liber”, mai menționează medicul.

Sursa foto: totuldespremame.ro

Adaugă comentariu