Odoraș.

Odoraș.

Linex

Băița bebelușului - 7 sfaturi de bază

Băița bebelușului - 7 sfaturi de bază

Nou-născuţii nu se murdăresc prea mult, aşa că atâta timp cât ştergi corect fundulețul micuţului de fiecare dată când îi schimbi scutecul, probabil că nu va fi nevoie să îi faci băiţă foarte, foarte des.

Băiţa trebuie să fie suficient de lungă pentru a elimina resturi sau pielea exfoliată. De asemeni, nu este nevoie să şamponezi părul micuţului (dacă are păr) la fiecare băiţă - fă acest lucru numai atunci când consideri că este necesar.

Majoritatea bebeluşilor vor învăţa să se bucure de băiţă, cu toate acestea nu fi surprinsă dacă al tău se foieşte sau plânge la început - durează puţin până când se obişnuieşte cu toată acea apă!

Iată câteva sfaturi suplimentare despre cum să transformi băiţa într-o experienţă sigură şi plăcută pentru amândoi. Şi nu uita, dacă trebuie să ieşi din cameră, indiferent de motiv, asigură-te că iei şi micuțul cu tine.

  1. Câtă vreme bebeluşul tău are parte din cordonul ombilical ataşat, băiţele cu bureţel (în care bebeluşul stă în siguranţă pe suprafaţa unei salteluţe) îţi permit să eviţi scufundarea restului de cordon ombilical, care trebuie să rămână uscat.
  2. Când se va desprinde restul cordonului ombilical, bebeluşul tău va fi gata pentru o băiţă în adevăratul sens al cuvântului: Foloseşte o cădiţă (tip bathinette), chiuvetă sau cădiţă de plastic, în care ai pus un prosopel şi apă cca 5 cm.
  3. Întotdeauna fă-i băiţă micuţului tău într-o cameră călduroasă, fără curent şi să ai la îndemână un prosop uscat în care să îl înfăşori imediat după băiţă.
  4. Poţi evita ca micuţului să îi fie răcoare în timpul băiţei punând o mănuşă de toaletă călduţă pe stomăcelul lui.
  5. Pentru a spăla bebeluşul, foloseşte o mănuşă de toaletă moale sau un bureţel. Clăteşte pe rând fiecare parte a corpului bebeluşului tău, eliminând cu bureţelul fiecare urmă vizibilă de piele exfoliată. Asigură-te că ai verificat micuţul în spatele urechiuşelor, între degeţelele de la mânuţe şi cele de la picioruşe, la subsiori, în pliurile de pe gât şi pulpiţe, unde trebuie curăţat.
  6. Ţine în permanenţă o mână pe bebeluş - poate aluneca în apă într-o clipită - şi orice ar fi, nu lăsa micuţul singur în cădiţă, nici măcar o secundă.
  7. După băiţă, tamponează bebeluşul pentru a-l usca - poate vrei să îi hidratezi pielea pentru a o menține suplă şi moale.

Sursa: pampers.ro, foto simbol: bebelu.ro

Share:

Articole recomandate