Odoraș.

Odoraș.

Linex

6 cele mai grave greșeli ale proaspeților părinți

6 cele mai grave greșeli ale proaspeților părinți

Când în viața ta apare un bebeluș simți cum totul începe să se rotească în jurul celor 3 sau 4 kilograme de fericire. Din dorința de a-i oferi tot ce-i mai bun sau uneori din lipsa de experiență, părinții comit niște greșeli grave care pot duce la traumatizarea micuțului. În articol găsiți 7 astfel de greșeli pe care ar trebui să le corectați chiar acum dacă le-ați comis deja.

1. Suzeta legată cu un șiret la gâtul copilașului.

Încă părinții noștri acționau astfel și s-ar putea ca acum să vă recomande același lucru. Și s-ar putea să vă pară o idee bună să-i puneți suzeta ca un colier la gât ca să o găsiți mai ușor, dar astfel riscați ca într-un moment de neatenție micuțul să se asfixieze. Dacă totuși vă doriți tare, suzeta poate fi prinsă la gâtul micuțului pe o curelușă moale, capetele căreia se unesc cu o clipsă care se prinde și se desprinde ușor la cea mai mică tragere.

2. Copilul lăsat cu sticluța cu lapte singurel în pătuț.

Deseori părinții străduindu-se să facă mai multe lucruri odată decid să-i ofere micuțului sticluța cu lapte proptind-o cu o pernă sau o jucărie ca laptele să curgă liber în gura copilului. Apoi părinții își caută de treabă în alte încăperi din casă. E o greșeală foarte mare căci uneori copilul se poate îneca și fiind singurel nimeni nu-l va ajuta. Până la 8-9 luni sau până când copilul a învățat să țină singurel sticluța cu mâncare e mai bine să nu fie lăsat în singurătate mâncând.

3. Lumina aprinsă toată noaptea în camera copilului.

Hormonul creșterii se produce doar pe întuneric. De aia, e mai bine să culcați copilul cu o luminiță mică, dar pe care să o stingeți imediat cum el a adormit.

4. Somnul pe burtică.

Până când micuțul nu s-a învățat să se întoarcă singurel de pe burtă pe spate este periculos să-l culcați pe burtică deoarece se poate asfixia. Până la vârsta de 4-5 luni copilul trebuie să doarmă pe spate sau pe o parte. Pe burtică e bine să-l puneți când el e treaz, astfel copilul își antrenează și își dezvoltă mușchii gâtului și ai spatelui.

5. Să-l „antrenezi” să se așeze înainte de vârsta de 6 luni.

Până la vârsta de 6 luni mușchii, ligamentele și oasele bazinului mic nu sunt dezvoltați în măsura de a menține corpul în poziția așezată. De aia nu trebui să vă forțați copilașul să se așeze. Dorința și capacitățile de a se așeza pot veni la copilaș și mai târziu de 6 luni. Între timp îl puteți ajuta cu masajul să-și dezvolte mușchii.

6. Prea mult soare – strică.

Copiii au nevoie de soare pentru producerea Vitaminei D. Însă organismul copilului nu poate produce încă melanina așa ca cel al unui matur, respectiv nu se poate apăra de razele ultraviolet și arsurile solare apar mult mai repede. Dacă mergeți cu piciul la plajă, este foarte important să utilizați cremă de protecție solară cu filtru înalt – 50.

 

Informații și foto: parents.ru

Share:

Articole recomandate