Odoraș.

Odoraș.

Linex

3 greșeli frecvente făcute de proaspeții părinți

3 greșeli frecvente făcute de proaspeții părinți

Încă din perioada sarcinii părinții încep să-și facă o mulțime de griji în legătură cu creșterea, educarea și asigurarea copilului cu toate cele necesare. În acest sens, la primul copil, aproape toți proaspeții părinți ajung să facă aceleași greșeli. Mai jos vă enumerăm trei cele mai frecvente greșeli făcute de mămici și tătici, pe care ar fi bine să le evitați pentru a vă salva bugetul familiei, dar și pentru a crește copii sănătoși și încrezuți în sine.

Nu cumpărați prea multe lucruri pentru bebeluși

Este cazul potrivit pentru a asculta sfatul părinților experimentați și să nu cumpărați toate hainele copiilor încă înainte de a se naște. Fiți siguri, jumătate din ceea ce cumpără părinții pentru bebeluși, nici măcar nu-l încap pe cel mic, deoarece ei cresc foarte repede și abia de reușești să porți câteva seturi de hăinuțe. Mai bine ar fi să păstrați banii pentru alte lucruri necesare bebelușului în perioada de după naștere. De exemplu, pentru scutece. Acestea nu sunt deloc ieftine și vor fi necesare în cantități mari.

Convingerea părinților că se vor descurca singuri din prima

Majoritatea mamelor și taților sunt convinși că se vor descurca singuri cu creșterea și educarea copiilor și că nu au nevoie deloc de sfaturile rudelor și a celor din jur. Din acest motiv, aceștia deseori refuză ajutorul celor apropiați. Cu toate acestea, după doar câteva luni,  părinții își dau seama cât de important este să ai un umăr de sprijin și un ajutor în unele situații. Chiar și atunci când mama este epuizată și are nevoie de câteva ore de somn, ajutorul unei persoane de încredere va salva atât mama, cât și bebelușul. Prin urmare, nu refuzați părinții,  bunicii, unchii, mătușile atunci când aceștia vă propun ajutorul.

Panica

Primul dușman al tinerilor părinți este panica. Dacă nu ți-a plăcut culoarea scaunului copilului, asta nu înseamnă că cu el este ceva în neregulă. Înainte de a vă panica, încercați să respirați adânc, apoi expirați și gândiți-vă calm la ceea ce puteți face. Dacă aveți unele neclarități, cel mai bine sunați-vă medicul pediatru. Dacă pediatrul nu răspunde, atunci sunați-vă mama sau soacra, care probabil s-au confruntat în trecut cu asemenea situații și s-ar putea să vă liniștească.


Foto: parents.com; Informații: ihappymama.ru

Share:

Articole recomandate