Odoraș.

Odoraș.

Linex

Renunțarea la suzetă: trucuri pentru a face procesul mai ușor

Renunțarea la suzetă: trucuri pentru a face procesul mai ușor

Bebelușul tău încă nu a renunțat la suzetă? Află cum și când trebuie să-ți încurajezi copilul să renunțe la ea și de ce este indicat să facă acest lucru.

Mai jos ai o listă de trucuri și idei de la alți părinți care te pot ajuta să-ți convingi copilul să renunțe definitiv la suzetă.

Bebelușul și suzeta. Când ar trebui cel mic să renunțe la suzetă?

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie și alți experți din domeniul sănătății recomandă ca bebelușii să renunțe la suzetă în primele 6-12 luni de viață.

Utilizarea unei suzete nu este recomandată copiilor cu vârsta mai mare de 12 luni din următoarele motive:

  • Le poate întârzia dezvoltarea vorbirii. La această vârstă, este important ca bebelușii să gângurească și să scoată sunete des. Dacă bebelușul are mereu suzeta în gură, nu va putea scoate sunete, iar dezvoltarea vorbirii ar putea avea de suferit.
  • Le poate afecta dinții. Utilizarea frecventă a suzetei după vârsta de un an ar putea împinge dinții bebelușului în afara aliniamentului. Dinții adulți tind să urmeze alinierea dinților de lapte, astfel încât acest lucru ar putea să-i strâmbe dinții copilului. Utilizarea îndelungată a unei suzete poate contribui, de asemenea, la cariile dentare.
  • Copiii mici care folosesc prea mult suzeta sunt mai predispuși să facă infecții ale urechii.

Așadar, există o mulțime de motive ca puiul tău să renunțe la suzetă. Iată ce trebuie să faci în privința aceasta:

Explică-i micuțului tău că deja nu mai are nevoie de suzetă și că Zâna Măseluță vine să strângă suzetele de la toți copiii, atunci când aceștia nu mai au nevoie de ele. Odată ce copilul renunță la suzetă, arunc-o la gunoi. În acest fel nu vei mai fi tentată să-i duci înapoi suzeta copilului dacă va avea nevoie de ea a doua zi. Poate dura câteva zile până când copilul să se obișnuiască cu ideea că suzeta nu mai vine înapoi. Dar stai liniștită, în cele din urma va uita de ea.

Oferă-i suzeta cadou lui Moș Crăciun, Moș Nicolae sau Iepurașului de Paște

În funcție de sezon, poate veni Moș Crăciun sau Iepurașul să preia suzeta, în locul Zânei Măseluțe. Împachetează suzeta împreună cu copilul și ajută-l să-i scrie un bilețel Moșului sau Iepurașului.

Renunțarea la suzetă poate fi un pas dificil, așa că trebuie să ai răbdare cu copilul tău. Încearcă să reduci utilizarea suzetei și lasă copilul să o folosească doar seara, înainte să adoarmă. Cu timpul va renunța de tot la ea.

Taie suzeta în vârf

Unii părinți folosesc această tehnică și pare să dea roade. Odată ce copilul constată că suzeta s-a rupt și nu o mai poate folosi ca înainte, s-ar putea să-și piardă interesul și să renunțe complet la ea. Cu toate acestea, experții recomandă ca suzetele uzate sau rupte să fie aruncate imediat, deoarece găurile și fisurile pot adăposti germeni. Dacă alegi să tai vârful suzetei, asigură-te că ai curățat-o bine înainte de a i-o oferi copilului.

Spune-i copilului că un alt bebeluș are nevoie de suzeta lui

Explică-i puiului tău că suzetele sunt doar pentru bebeluși și că el este deja prea mare pentru a o folosi. Bineînțeles că un alt copil nu va reutiliza suzeta micuțului tău, dar este o idee minunată și s-ar putea să funcționeze și să-l facă să lase deoparte suzeta.

Înlocuiește suzeta cu o jucărie

Dacă nu vrei să inventezi vreo poveste cu Zâna Măseluță sau să te gândești la alte scenarii, pur și simplu spune-i copilului că acum este suficient de mare și că nu mai are nevoie de suzetă. Îi poți oferi la schimb o jucărie.

Spune-i copilului că un purceluș are nevoie de suzeta lui

Un purceluș sau orice alt animăluț are nevoie neapărat de suzeta micuțului tău. Și doar nu lăsăm drăgălășenia asta de animăluț să plângă după suzetă, nu?

Sursa: suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate