Odoraș.

Odoraș.

Linex

Nu aveţi suficient lapte matern? Specialistul în lactaţie vă poate ajuta

Nu aveţi suficient lapte matern? Specialistul în lactaţie vă poate ajuta

 

Ajutorul şi sfaturile medicilor pediatri, ginecologi şi psihologi este esenţial atunci când devenim părinţi. În ultima vreme tot mai multe mame apelează şi la serviciile specialiştilor în lactaţie. Nu pentru că e în modă, dar pentru că există  necesitatea. Lipsa laptelui matern, necunoaşterea unor informaţii utile despre cum şi când trebuie de alăptat bebeluşul sunt câteva dintre momentele cheie discutate cu specialistul în lactaţie.

Peste hotare există chiar centre specializate care oferă mamelor consultaţii şi traininguri pentru îmbunătăţirea lactaţiei. În Moldova activează specialişti în lactaţie care sunt la mare căutare în perioada dinaintea naşterii, dar şi după naştere. Insuficienţa laptelui matern este o problemă cu care se confruntă mămicile. Ne dorim ca bebeluşul să crească sănătos, astfel tindem să îi oferim o alimentaţie naturală.

În ce mod te poate ajuta un consultant în lactaţie

Consultantul în lactaţie are un rol esenţial în a ajuta mama. Scopul primordial este ca bebeluşul să beneficieze de acest aliment complex, ce îl va menţine sănătos în dezvoltarea fizică şi cognitivă. Specialiştii din domeniu ajută anual sute de mămici, mai ales pe cele care sunt la o primă experienţă maternă.

În urma unor consultaţii cu specialistul, mama găseşte răspunsul a mai multe întrebări, iar cele mai frecvente sunt: “De ce nu  am suficient lapte? Ce trebuie să mănânc ca cel mic să nu fie alergic? Cum să procedez dacă copilul meu n-o să vrea alăptarea la sân?”

 

Specialistul competent poate pune punct unor problem precum:

  • Surplusul de lapte acumulat în sâni. Fapt cauzat de dezechilibrul dintre rezerva de lapte şi nevoile copilului;
  • Disconfortul şi prezenţa durerilor în timpul alăptării;
  • Insuficienţa laptelui,  
  • De ce copilul nu are greutatea optimă pentru vârsta lui chiar dacă îl alăptez la sân?
  • Regimul medicamentos şi alimentar  recomandat mamei pentru stimularea laptelui;
  • Constituţia fiziologică a sânului îi provoacă dificultăţi mamei în alăptare;
  • Refuzul copilului să sugă şi agitaţia acestuia în timpul alăptării;
  • Încetarea alăptării şi uşurarea procesului în începerea diversificării alimentare;
  • Soluţionarea problemelor  digestive la începerea diversificării alimentare.

 

Unde putem găsi un specialist în lactaţie:

Din păcate în Moldova încă nu există un centru specializat unde ar activa specialiştii, dar de mai bine de 10 ani, 6 specialişti în lactaţie cu studii şi stagii de practică în domeniu ajută sute de mame şi copii. Aceştia organizează seminare pentru gravide, oferă consultaţii şi pregătesc proiecte de informare pentru tinerele mame.  Pentru mai multe informaţii puteţi accesa pagina oficială a grupului: Mămica Alăptează

 

 

Foto: momsanity.com; happymom.gr

Share:

Articole recomandate