Acerumen

Alăptarea cu orice preț? Mai multe mame vorbesc despre experiențele lor

Alăptarea cu orice preț? Mai multe mame vorbesc despre experiențele lor

Fiecare femeie care a avut posibilitatea să-și alăpteze odorașii poate confirma că acest proces este o adevărată minune, căci face o conexiune aparte dintre mamă și copil. Dar alăptarea, cu multitudinea sa de beneficii pentru copil și mămică, vine cu unele neplăceri. Una dintre ele poate fi insuficiența de lapte, care îi provoacă disconfort micuțului și o multitudine de frustrări mamei. În context, mai multe mămici active în comunitatea Instagram au povestit despre experiențele lor de alăptare și ce le-a ajutat să o mențină.

Tatiana, mămică a doi copilași și cunoscută pe Instagram ca tattocika, recunoaște că îi provoacă o plăcere enormă să vadă ochii celor care află că ea și-a alăptat și primul copil până la aproape doi ani și acum îl alăptează și pe al doilea. Ea zice că până să aibă copii era sigură că nu va alăpta, dar după ce și-a ținut prima fetiță în brațe i s-a schimbat părea cu 200%. Mămica e de părere că vârsta ideală până când poate fi alăptat copilul este de 1,6-1,8 ani. „Nu aș fi alăptat mai mult chiar dacă nu aș fi rămas însărcinată din nou. Sunt de părere că totul trebui cu măsură”, a scris mămica pe contul său. Tattocika și-a exprimat speranța că va putea să-și alăpteze și a doua fetiță până la vârsta aceasta și spune că își menține lactația cu ajutorul băuturilor calde și a suplimentului alimentar Galactogil. Mai ales acest supliment a ajutat-o în ultima perioadă când a trecut printr-o situație stresantă deoarece nu a fost lăsată cu familia să intre în Israel.

Galactogil are menirea să declanșeze şi să reinstaleze lactația, să o susțină și să o prelungească. Este un preparat care conține extracte purificate din plante, cum ar fi: malț din Orz, extract de Fenicul, extract de Anason și desigur Calciu. De altfel, Galactogil nu doar crește și menține cantitatea și calitatea laptelui matern, ci și compensează pierderile fosfocalcice datorate alăptatului prelungit. Nu modifică gustul laptelui și are o acțiune antiinflamatorie la nivelul aparatului digestiv și urinar.

Mihaela, și ea mămica a două fetițe și cunoscută pe Instagram ca ella.mom, își alăptează acum mezina. Ea recunoaște că va alăpta până la vârsta de un an, deși fetița mai mare a fost alăptată până la 1,6 ani. Mămica menționează că a obosit nițel de alăptare, chiar dacă în ambele cazuri practic a luptat ca să-și hrănească micuțele cu lapte matern, deoarece pentru ea era foarte important. Între timp a trecut prin diverse provocări din cauza alăptării, de la dureri de sâni până la nopți nedormite și lipsa de timp pentru activitățile sale. Mihaela spune că a avut răni pe care le dădea cu unguente și a folosit pompa pentru a scăpa de lactostază. Iar atunci când i se părea că are puțin lapte pentru copil utiliza la fel suplimentul Galactogil. Mămica subliniază că acest supliment este absolut natural și contribuie la majorarea aportului de lapte matern.

Galactogil poate fi luat de femeile care urmează să nască prin operație cezariană, cu o săptămână înainte de termen, și ulterior pe întreaga perioadă a alăptării. La fel, Galactogil este cea mai bună soluție pentru toate femeile care au născut natural, dar care se plâng de probleme în timpul lactației.

Mămica cunoscută pe Instagram ca hellen_monroe la fel recomandă Galactogil. „Fiind însărcinată, eu personal credeam că alăptarea exclusivă la sân este cel mai minunat lucru, eram sigură că acest proces nu îmi va da mari bătăi de cap... însă nu a fost să fie... eu mă număr printre acele femei care s-a confruntat și se confruntă în continuare cu mici și mari obstacole la acest capitol. Am pierdut multe nopți citind sute de articole despre stimularea lactației, despre alimentele pe care trebuie să le consum (sincera sa fiu, am fost și indusă în eroare, și îmi pare foarte rău că am mâncat alimente grase, gen – „zgushionka” ) brânză cu smântână, aceste alimente doar mi-au adus multe multe kg în plus, dar nu și un lapte bun. Am făcut multe greșeli, însă pe greșelile noastre ne învățăm, într-un final am descoperit Galactogil, un produs pe care îl recomand, un produs care sporește lactația, perfect pentru cazurile când rezervele de lapte matern este insuficient!!!”, a scris mămica pe pagina sa.

Modul de administrare a Galactogil este foarte simplu: doza zilnică recomandată este de trei plicuri pe zi (dimineața, la prânz și seara), timp de opt zile. Conținutul unui plic trebuie diluat într-un pahar mare cu apă (150 ml). La necesitate, cursul poate fi repetat. 

Adaugă comentariu