Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un copil de trei anișori s-a prăbușit în gol de la etajul patru în capitală

Un copil de trei anișori s-a prăbușit în gol de la etajul patru în capitală

Un copil de trei ani s-a prăbușit în gol de la etajul patru al unui bloc de loctuit din sectorul Botanica al capitalei. Micuțul a fost transportat de urgență la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco”, starea lui fiind extrem gravă, scrie ipn.md.

Ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Natalia Stati, a declarat că copilul se afla în apartament împreună cu bunica. Mama ieșise la magazin.

Vitalie Mihalcean, vicedirector medical la Spitalul „Valentin Ignatenco”, a declarat că copilul a fost internat în stare extrem de gravă în secția reanimare și terapie intensivă. Copilul a suferit o catatraumă. Potrivit medicului, părinții trebuie să înțeleagă că orice clipă este improtantă și trebuie să-i aibă mereu în vizor micuții, chiar și în locuință. Copiii au tentația să exploreze totul, au interes și pentru geamuri, iar plasa antițânțar o percep ca pe ceva sigur, pe care se pot rezema. Neatenția adulților poate avea consecințe tragice, cu sechele pe viață sau și mai grav.

Adulţii nu trebuie să lase copiii singuri în cameră atunci când aerisesc încăperea. Și mai bine ar fi să iasă cu ei la plimbare în acest moment. La fel, este indicat să fie utilizat sistemul de deschidere a geamului pe verticală (de sus în jos). Adulţii trebuie să nu permită copiilor accesul la balcon, pentru că acest loc reprezintă un pericol. Scaunele, mesele sau dulapurile nu trebuie puse la balcon sau lângă fereastră, deoarece copiii pot urca pe ele şi pot cădea de la înălţime.

 

 

Share:

Articole recomandate