Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un bebeluș declarat mort la naștere a dat semne de viață când era pregătit pentru înmormântare

Un bebeluș declarat mort la naștere a dat semne de viață când era pregătit pentru înmormântare

Un bebeluș prematur care a fost declarat „născut mort” de medici, într-un spital din Brazilia, a fost găsit viu după mai multe ore de la venirea lui pe lume de un angajat al unei case de pompe funebre, în timp ce îl pregătea pentru înmormântare. 

Incidentul bizar s-a petrecut în urmă cu o săptămână, când mama copilului, o tânără de 18 ani, a ajuns de urgență la spital cu dureri cumplite, neștiind că este însărcinată. Medicii i-au dat pastile de durere și au trimis-o acasă, fără un consult amănunțit, iar tânăra a născut în cele din urmă la domiciliu, fără ajutor medical, notează observatornews.ro

Bebelușul s-a născut la șapte luni și cântărea mai puțin de un kilogram. Când s-a întors cu copilul în brațe, la spital, medicii i-au spus că s-a născut mort.

Un director de pompe funebre a fost chemat să vină la spital ca să ia cadavrul bebelușului și să-l pregătească pentru înmormântare. El a ridicat cadavrul în jurul orei 3 dimineața, marți. Câteva ore mai târziu, în timp ce efectua procedurile pentru înmormântare, a observat că ”bebelușul ofta” și că îi bate inima.

Familia și directorul casei de pompe funebre au depus plângere împotriva spitalului

Acesta a dus imediat bebelușul la spital, iar nou-născutul a fost internat la Terapie Intensivă Neonatală pentru tratament. Potrivit presei locale, copilul, care a fost numit Augustus, răspunde bine la tratament.

„Ieri se mișca foarte mult. Și-a mișcat mult picioarele și brațele și ritmul cardiac este grozav”, a declarat bunica bebelușului.

Familia și directorul casei de pompe funebre au depus o plângere la poliție iar incidentul este investigat de Poliția Civilă și Ministerul Public din Rondônia (MP-RO).

„Am fost revoltată pentru că nu am văzut acel efort de „hai să încercăm oricum să salvăm viața acestui copil”, a adăugat bunica.

Bebelușul se recuperează bine în secția ATI

Cu toate acestea, departamentul de sănătate Ariquemes insistă că bebelușul a ajuns mort la unitatea sanitară.

„Pentru mine, este un miracol. Am văzut-o pe doctoriță vorbind și ea îmi spunea foarte clar că acest copil a murit. Casa de pompe funebre a venit să-l ia și el era mort. Cumva i-au revenit bătăile inimii", a spus un purtător de cuvânt.

Bebelușul rămâne la Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală (UTI) a unui spital privat din oraș, în timp ce mama sa a fost externată și se recuperează acasă.

Share:

Articole recomandate