Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Știai că ouăle crude pot reduce riscul de cancer?

Știai că ouăle crude pot reduce riscul de cancer?

Ouăle sunt unul dintre cele mai hrănitoare alimente de pe această planetă. De asemenea, este cea mai puternică sursă de proteine ​​care conține toți cei 9 aminoacizi esențiali. În timp ce albușurile de ou conțin practic doar proteine, un gălbenuș de ou conține grăsimi, vitamina A, vitamina B, seleniu, fosfor și foliați. Dacă vrei să slăbești sau să câștigi masă musculară, ouăle sunt cea mai bună opțiune. Senzația de sațietate pe care o ai după ce consumi un ou întreg te împiedică să mănânci alimente nesănătoase, ajutându-te astfel să slăbești, transmite stiai.net 

V-ar surprinde dacă v-aș spune că mulți dintre voi probabil ați mâncat ouă crude fără să știți? Multe alimente obișnuite, inclusiv spumă de ouă, înghețată de casă, dressinguri, sos aioli, și mousse de ciocolată conțin ouă crude (sau foarte ușor gătite). Și, să nu uităm de prăjituri crude și aluatul de prăjitură, cu care cei mai mulți dintre noi probabil le-am răsfățat de mai multe ori!

Acestea sunt principalele beneficii ale consumului de ouă crude:

1. Ouăle crude sunt bogate în proteine

Ouăle crude conțin proteine ​​pentru a vă ajuta să vă dezvoltați masa musculară.

Doar un gălbenuș de ou conține aproximativ șase grame de proteine. Proteinele, după cum probabil știți, sunt unul dintre macronutrienții primari de care corpul și mintea noastră au nevoie pentru a trăi și a prospera. Fiecare parte a corpului tău este făcută din proteine ​​și este importantă nu numai pentru structură, ci și pentru funcția reacțiilor chimice din corpul nostru. Proteina este, de asemenea, esențială pentru ca noi să putem produce celule noi și să reparăm celulele existente atunci când sunt rănite.

2. Ouăle crude conțin mai mulți antioxidanți carotenoizi

Când ouăle sunt gătite, o parte din densitatea lor nutrițională se epuizează. Din acest motiv, există mulți nutrienți care sunt mai abundenți în ouăle crude decât în ​​cele fierte. Una dintre aceste grupe de nutrienți sunt antioxidanții carotenoizi. Ouăle crude conțin mai multă luteină și zeaxantină decât cele gătite – de fapt, cu 30% mai mult.

Carotenoizii precum luteina și zeaxantina sunt importanți pentru combaterea inflamației în întregul organism, deoarece ajută la neutralizarea proceselor oxidative dăunătoare. Acești nutrienți sunt, de asemenea, esențiali pentru sănătatea optimă a ochilor și prevenirea degenerescenței maculare cauzate de vârstă.

3. Ouăle crude conțin mai multă colină

Ouăle crude conțin cu 23% mai multă colină decât ouăle fierte. Colina este un nutrient important în structura membranei celulare și, de asemenea, vital pentru buna funcționare a sistemului nervos. Cercetările au identificat, de asemenea, colina ca o cale către o mai bună păstrare a memoriei, așa că este esențial să vă asigurați că aveți suficientă în dietă.

4. Ouăle crude conțin mai mult zinc

S-a descoperit că ouăle crude conțin cu aproximativ 19% mai mult zinc decât cele gătite. Acest mineral are multe funcții importante, inclusiv stimularea sistemului imunitar pentru a preveni și combate mai bine bolile, precum și susținerea sistemului nervos. O deficiență de zinc a fost asociată cu niveluri mai mari de inflamație, ceea ce este periculos pentru fiecare sistem din corpul tău.

5. Veți obține mai multă vitamina D

Ouăle crude conțin cu aproximativ 36% mai multă vitamina D decât ouăle fierte. Deși ne obținem cea mai mare parte a vitaminei D din razele soarelui, suplimentarea cu surse de hrană integrală, în special în lunile reci de iarnă, vă poate ajuta corpul să reînnoiască ceea ce soarele nu poate oferi. Vitamina D este importantă nu numai pentru sănătatea oaselor, ci și pentru sănătatea sistemului imunitar.

6. Vei mânca mai mulți acizi grași omega-3

Când vine vorba de conținutul de acizi grași omega-3, ouăle crude sunt cu mult peste ouăle fierte, cu 33% mai mult în general. Omega-3 sunt esențiale pentru sănătatea optimă a inimii și a creierului, iar majoritatea oamenilor nu mănâncă suficient. Ouăle crude conțin, de asemenea, cu 33% mai mult acid docosahexaenoic (DHA) decât ouăle fierte. DHA este un tip de acid gras omega-3 care este vital pentru sănătatea creierului, inclusiv pentru dezvoltarea creierului, precum și pentru sănătatea ochilor.

7. Ouăle crude sunt ușor de digerat

S-a dovedit că ouăle crude sunt ușoare pentru sistemul digesti , făcându-le ideale pentru cei cu stomacuri sensibile. Așadar, dacă îți este greu să mănânci ouă fierte din cauza dificultăților digestive, s-ar putea să descoperi că consumul lor crude este un proces mai ușor – cu mai mulți nutrienți, pentru a începe.

 
Share:

Articole recomandate