Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Se anulează sau nu matineele în grădiniţele din capitală?

Se anulează sau nu matineele în grădiniţele din capitală?

Tradiţional, în prima săptămână din luna martie în toate grădiniţile din capitală, dar şi de pe întreg teritoriul ţării se dă start matineelor de primăvară. Anul acesta, printre părinţi s-a strecurat zvonul precum că matineele ar putea fi anulate, deşi copii sunt în febra pregătirilor.

Motivul invocat este existenţa unui număr impunător de infecţii respiratorii acute, în rândul celor mici. Pe fundalul acestor zvonuri, părerile părinţilor s-au împărţit în două: unii susţin anularea sărbătorii de la grădiniţă, pe când alţii sunt indignaţi.

Am luat legătura cu Anatol Ivanu, şeful Direcţiei Educaţie Tineret  şi Sport, sectorul Botanica, care ne-a declarată că matineele nu vor fi anulate.

„Din fericire, numărul cazurilor de îmbolnăvire s-a diminuat considerabil, iar acest fapt ne face să privim pozitiv la petrecerea tradiţionalelor matinee de primăvară în grădiniţe. Dar, rămâne discutabilă întrebarea, dacă permitem prezenţa părinţilor la sărbătoare”.

Oficialul a declarat că urmează să se discute cu reprezentanţii instuţiilor medicale, iar în zilele următoare va fi anunţat verdictul final în privinţa formatului matineelor. Cert e că acestea nu vor fi anulate.

În unele grădiniţe s-a anunţat deja că serbările de 8 martie se vor face în lipsa părinţilor, iar în altele acestea au fost amânate după 15 martie. 

Vezi unde găseşti COSTUME DE CARNAVAL

Foto: mickeymouse.md

Share:

Articole recomandate