Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

România a dat astăzi startul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 la copii

România a dat astăzi startul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 la copii

În România, din 26 ianuarie, s-a început campania de vaccinare anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Pentru imunizarea lor va fi folosit serul Pfizer-BioNTech, care a primit autorizarea Agenției Europene a Medicamentului (EMA) în noiembrie 2021. Primele doze de uz pediatric au sosit în țară marți, scrie libertatea.ro
 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a subliniat că vaccinarea acestei grupe de vârstă este extrem de importantă pentru că oferă o protecție sporită împotriva riscului de a dezvolta forme grave ale bolii. „A fost un moment mult așteptat pentru că sunt copii care se află în evidență cu afecțiuni cronice, sunt la risc să facă forme grave de Covid-19. Cred că este cazul ca părinții, familiile și acești copii să aibă sentimentul de siguranță că sunt mai bine protejați”, a precizat medicul militar.

În România au fost înființate 231 de cabinete pediatrice pentru vaccinare copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, fiind înregistrate până acum peste 3.600 de programări. „Nu putem accepta niciun deces ca fiind de înțeles sau pe care-l putem considera normal în condițiile unei pandemii mai ales la această grupă de vârstă. Nimeni nu mă poate convinge că pierderea unei vieți omenești pe care o putem preveni este acceptabilă în acest moment. Medicina modernă se bazează în primul rând pe prevenție, iar vaccinarea reprezintă principala metodă prin care noi putem să limităm numărul de cazuri grave, proporția de internă în spitale și de decese”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.
 

Share:

Articole recomandate