Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Reacția preotului acuzat că a bruscat un bebeluș în timpul botezului

Reacția preotului acuzat că a bruscat un bebeluș în timpul botezului

Poliția a început o anchetă în cazul preotului din Brăila acuzat că s-a enervat în timpul slujbei de botez și a bruscat bebelușul, băgându-l cu forța în cristelniță, în timp ce micuțul se agățase de patrafir. De altfel, și Arhipiscopia Dunării de Jos și-a cerut scuze părinților bebelușului și a anunțat că va face propria sa anchetă în acest caz, anunță Digi 24. AICI puteți vedea secvențe video de la botezul de groază.

Părintele Traian Mazăre este însă de părere că nu a făcut nimic rău și că slujba de botez a respectat întocmai canoanele bisericești. Recunoaște, totuși, că era nervos, dar nu pe bebeluș, ci pe dascăl: „Eram supărat pe dascăl. I-am reproșat și în cuvinte, nu numai în priviri. I-am spus că putea să mă ajute și el”, a declarat preotul.

Preotul iese în evidență prin gesturi nepotrivite, improprii unui preot care oficiază Sfânta Taină a Botezului, gesturi lipsite de delicatețe, total neadecvate când este vorba despre un copil atât de mic. (…) Există grade de sancționare ale unui cleric, pornindu-se de la mustrare, care nu-i puțin lucru, până la mutarea disciplinară într-o altă parohie și până la trimiterea preotului într-o mănăstire pentru a se pocăi și, evident, caterisirea. Vom urmări cazul cu mare atenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

În imagini se poate vedea cum bebeluşul se zbate şi-l apucă pe preot de haine. Acesta se enervează şi bagă copilul aproape cu forţa în cristelniţă. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos au cerut scuze părinţilor bebeluşului şi au declarată că preotul respectiv va face obiectul unei anchete. În acest caz, poliţia s-a sesizat din oficiu.

 

Foto: digi24.ro

Share:

Articole recomandate