Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Primul caz de variola maimuței diagnosticat în România

Primul caz de variola maimuței diagnosticat în România

A fost diagnostiat primul caz de variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator, anunță Ministerul Sănătății, scrie digi24.

Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.

Se pare că bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

În cursul lunii mai s-au mai înregistrat două suspiciuni de infectare cu variola maimuţei la o femeie de 43 de ani din Rădăuţi şi un bărbat cetăţean român internat la un spital din Atena, in Grecia, însă acestea au fost infirmate ulterior, fiind vorba de infectări cu varicelă.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

 

 

 

Sursa foto: ZdG

 

 

Share:

Articole recomandate