Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Pierderile cinematografelor din Rusia vor ajunge la 11,1 miliarde de ruble până la sfârșit de an

Pierderile cinematografelor din Rusia vor ajunge la 11,1 miliarde de ruble până la sfârșit de an

Cinematografele din Rusia se închid sau activează exclusiv în weekend. Experții estimează că până la sfârșitul anului 2022, industria sălilor de cinema va suferi pierderi de cel puțin 11,1 miliarde de ruble, transmite jurnal.md

În mai multe regiuni din Rusia, unele cinematografe au anunțat vizitatorii că în următoarea perioadă vor activa doar în regim de weekend, iar altele au informat că se închid definitiv din cauza scăderii bruște a veniturilor pe fundalul lipsei filmelor de la Hollywood din lista difuzărilor. Despre aceasta au anunțat astăzi, pentru agenția de presă rusă TASS, ombudsmani din mai multe regiuni ale țării. Până la mijlocul lunii aprilie, au fost închise 36,4%, ceea ce înseamnă 3633 de unități din totalitatea sălilor de cinema din Federația Rusă și, conform estimărilor proprietarilor, veniturile lor au scăzut în unele cazuri cu până la 70%.

„În prima jumătate de an, veniturile au scăzut cu 60% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Iar dacă ar fi să comparăm aceste date cu anul 2019, atunci veniturile s-au micșorat cu 70%. Același lucru ține și de frecventarea cinematografelor: orarul de lucru al acestora este redus, din păcate, nu toate sălile de cinema sunt deschise, se reduce personalul. În regiunea Celeabinsk, avem cazuri în care s-au închis cinematografe cu una sau două săli”, a relatat pentru agenția de presă Aleksandr Goncearov, responsabilul de protecția drepturilor antreprenorilor din regiunea Celeabinsk.

Și asociația proprietarilor de cinematografe din regiunea Nijnii Novgorod anunță că oameniii de afaceri au înregistrat pierderi de 70% în lunile aprilie și mai. În urma difuzării filmelor de producție rusă, aceștia au reușit să-și reîntoarcă doar 10% din pierderi, dar aceasta „este insuficient pentru ca afacerea să-și continue existența”, a precizat ombudsmanul din regiune, Pavel Solodkii. Potrivit spuselor acestuia, deocamdată a fost închis un cinematograf în Bogorodska.

Conform estimărilor experților în domeniu, publicate pe site-ul Asociației Proprietarilor de Cinematografe, sălile de cinema vor înregistra pierderi de cel puțin 11,1 miliarde de ruble (echivalentul a aproximativ 195 de milioane de dolari americani) până la sfârșitul anului 2022. Veniturile maximale care se estimează a fi înregistrate nu depășesc 6,1 miliarde de ruble (aproximativ 107 milioane de dolari).

În total, în domeniul cinematografiei din Rusia, își desfășoară activitatea circa 55 de mii de persoane, dintre care 35 de mii dintre aceștia activează în sălile de cinema, iar aproximativ 20 de mii sunt implicați în industria d producție a filmelor.

Amintim că, la începutul lunii mai, cinematografele de la Vladivostok, conform spuselor proprietarilor, ar fi înregistrat pierderi de 50-70%. Proprietarii au încercat amortizarea pierderilor prin difuzarea diferitor producțiil îndrăgite de public de-a lungul timpului sau organizarea unor festivaluri de filme documentare. Iar pe 23 mai și-a anunțat închiderea definitivă cinematograful „Galaktika” de la Vladivostok, eveniment care a refuzat să fie comentat în detaliu de reprezentații sălii de cinema, care au menționat doar că „închiderea s-a produs din cauza mai multor cauze”.

 

 

 

Sursa foto: b365.ro

 

Share:

Articole recomandate