Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Peste 300 de cicliști, inclusiv de peste hotare, au participat la Campionatul Național la Ciclism Mountain Bike, desfășurat la Orheiul Vechi

Peste 300 de cicliști, inclusiv de peste hotare, au participat la Campionatul Național la Ciclism Mountain Bike, desfășurat la Orheiul Vechi

După o pauză de doi ani, cauzată de pandemie, tradiționalul Campionat Național la Ciclism Mountain Bike, de la Orheiul Vechi, a fost reluat. Organizatorii evenimentului, care sunt Primăria și Consiliul raional Orhei, spun că au pedalat în condiții extreme peste 300 de cicliști din diferite colțuri ale țării, dar și din România, scrie tv6.md

Sportivii au parcurs o distanță de 60 km prin satele Trebujeni și Butuceni, trasee cu aşezări rupestre, poteci turistice, păduri seculare, peșteri, dar și grote mari, și mici.

În Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiul Vechi”, nu departe de lumea dezlănțuită, sportivi din Moldova și din România au încercat să cucerească trasee pline de dificultăți. Majoritatea ne-au spus că au avut emoții de neuitat, dar și multă adrenalină.

„Traseul a fost complicat, am trecut prin noroi, pe unele porțiuni trebuia să ne cuțărim, să alergăm. Dar în linii generale mi-a plăcut”.

L-am surprins și pe cel mai vârstnic participant. La ai să 70 de ani, acesta spune că se încă simte plin de energie.

SERGHEI SMIRNOV, cel mai vârstnic participant: „M-am rănit destul de serios, agățându-mă de o creangă, am căzut, am sângerat, am făcut pauze, dar am reușit să parcurg distanța. Am să țin minte traseul că a fost glod, am căzut, bicicleta s-a murdărit toată a fost extrimal desigur”.

SERGHEI CUȘMĂUNSĂ, organizator eveniment: „Fiecare învingător primește premiu special așa o cupă.  Și fiecare participant care va ajunge la finiș va primi o astfel de medalie care să îi amintească despre participarea la competiție”.

Primarul municipiului Orhei și vicepreședintele raionului Orhei ne-au spus că mai bine de trei ani colaborează cu Federația de Ciclism din Moldova și au oferit tot sprijinul necesar și de această dată.

Startul primului Campionat Național la Ciclism Mountain Bike de la “Orheiul Vechi” a fost dat în anul 2015, în satul Ivancea din raionul Orhei.

Sursă foto: diez.md 

Share:

Articole recomandate