Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Patru copii au murit după ce au mâncat carne de broască țestoasă

Patru copii au murit după ce au mâncat carne de broască țestoasă

Patru copii ai aceleiaşi familii au murit şi alţi 47 au fost internaţi în spital, după ce au mâncat carne de ţestoasă în Unguja, Zanzibar. Incidentul are loc la doar o lună după ce șapte persoane au murit şi alte 24 au fost internate în Micheweni, Pemba, transmite alephnews.ro

Vorbind despre incident, comandantul poliţiei regionale, Martin Otieno, a spus că decesele au avut loc în Matamwe, unde ţestoasa a fost prinsă în mare:

„Un pescar, identificat ca Juma Mussa, a văzut ţestoasa depunând ouă în zonă, aşa că împreună cu alţi pescari a reuşit s-o prindă, a sacrificat-o şi au împărţit-o între ei”, a spus el.

Potrivit RPC, primele semne ale tragediei au început să apară după moartea primului fiu al lui Juma, Mohammed Juma, iar alţii au început să dezvolte semne de otrăvire alimentară şi atunci au fost transportaţi de urgenţă la spital.

După ce tragedia a continuat: în spital şi-au pierdut viaţa şi ceilalţi trei copii Ali Juma (4 ani), Juma Musa (6) na Zainabu Juma (1,5).

Guvernul din Zanzibar a interzis pescuitul de broaşte ţestoase în apele sale. Presa locală relatează, precizând că autorităţile de pescuit ale insulei au dispus oprirea activităţilor cu efect imediat.

Abdullah Hussein Kombo, ministrul pescuitului şi economiei albastre din Zanzibar, a precizat că măsura a fost introdusă din cauza ameninţării pe care o reprezintă carnea de ţestoasă, care este otrăvită de unele alge şi ierburi consumate de animale. 

Share:

Articole recomandate