Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Părinții care și-au vândut copilul nou-născut unei nemțoaice au fost judecați

Părinții care și-au vândut copilul nou-născut unei nemțoaice au fost judecați

Părinții din Bălți care și-au vândut copilul nou-născut unei nemțoaice au fost condamnați la ani buni de pușcărie, împreună cu cetățeana de origine străină, informează realitatea.md.

Potrivit sursei, mama fetiței a primit 15 ani de închisoare, tatăl - 17 ani, iar cetățeana germană, care a cumpărat copilul și a încercat apoi să-l treacă peste frontiera Republicii Moldova - 18 ani de închisoare. Hotărârea a fost pronunțată la 2 august de către Judecătoria Hâncești.

Astfel, cei trei urmează să-și ispășească pedeapsa în penitenciare din tip închis, după ce magistrații vor citi decizia motivată în dosarul în care sunt vizați într-o ședință de judecată programată pentru data de 30 august curent.

Cu toate acestea, potrivit legii, inculpații vor avea posibilitatea să conteste hotărârea la Curtea de Apel.

Amintim că, în luna februarie a anului curent, doi bărbați cu dublă cetățenie - a Republicii Moldova și a României, și o cetățeană a Germaniei, au încercat să scoată ilegal din țară, prin punctul de trecere a frontierei „Leușeni”, un copil nou-născut, sub pretext că cetățeana Germaniei urma să însoțească bebelușul la odihnă în baza unei procure eliberate la un notar din Bălți, în care tatăl copilului își exprima consimțământul. Potrivit oamenilor legii, cazul a fost cercetat și s-a constatat că părinții și-au vândut copilul nemțoaicei, iar acum urmează să-și ispășească pedeapsa toți trei.

Foto: realitatea.md; boreder.gov.md

Share:

Articole recomandate