Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Noi detalii în cazul incendiului de pe strada Uzinelor

Noi detalii în cazul incendiului de pe strada Uzinelor

 

De ieri, de când a fost găsit corpul neînsufleţit al Angelei Ursu, cea de-a doua victimă a incendiului de pe strada Uzinelor, ochii celor doi copii (fiica de 11 ani şi fiul de 20 de ani), ai soţului, dar şi a tuturor celor care au cunoscut-o nu li se mai usucă de lacrimi…

Luna noiembrie trebuia să fie una fericită pentru întreaga familie. Pe 1 noiembrie au sărbătorit ziua de naştere a fiicei, pe 12 noiembrie (a doua zi după incendiu) soţii trebuiau să sărbătorească 12 ani de căsnicie, iar pe 28 noiembrie, Angela Ursu urma să împlinească 45 de ani. Nu a mai ajuns…

Echipa Odoraş a discutat cu Nadeja Cozma, sora victimei şi iată ce ne-a spus ea. “Îmi exprim sincere condoleanţe faţă de familia pompierului decedat la datorie. Din câte mi s-a comunicat, el a spart geamul şi a intrat în clădirea plină cu fum ca să o salveze pe sora mea. Din păcate nu i s-a spus că distanţa de la geam până la podea era de mai mult de trei metri, respectiv, el a căzut în gol, iar balonul cu aer nu a mai funcţionat. A murit ca să o salveze pe Angelica noastră... Mă bucură enorm mobilizarea societăţii, şi a celor de la guvernare, care au sărit în ajutorul familiei acestui tânăr. Din păcate, în cazul nostru nu am remarcat o asemenea atitudine”.

Femeia spune că familia, care locuieşte în Revaca, Sângera, are nevoie de susţinere financiară, pentru că ambii soţi aveau un salariu modest. Bărbatul lucra în calitate de muncitor necalificat în cadrul unei firme, astel că salariul lui este mizer pe lângă cheltuielile pentru înmormântare care sunt enorme. „Nu ne-am propus să adunăm o sumă anumită. Ceea ce îmi doresc pe moment este îi ajutăm cât de puţin pe aceşti doi copii care au rămas semi-orfani, ca cel puţin pentru o perioadă să nu aibă grija problemelor financiare. Şi aşa sunt bătuţi de soartă...”

Amintim că rămășițele carbonizate ale femeii au fost găsite ieri la etajul patru al clădirii. “Angela a fost găsită lângă liftul marfar. Era împreună cu o colegă şi au încercat să iasă pe uşă, dar pentru că asta ardea, iar în interior era fum, ele s-au pierdut una de cealaltă. Sora mea a încercat să coboare cu liftul marfar, dar s-a stins lumina şi acesta nu mai funcţiona. Acolo a şi fost găsită...”.

Astăzi, la ora 13.00 familia urmează să preia sicriul cu corpul neînsufleţit al celei care a fost Angela Ursu. Femeia urmează să fie înmormântată joi în localitatea de baştină Revaca. 

Echipa Odoraş vine cu un îndemn către toţi oamenii de bună credinţă să doneze pe platforma Guvern24 AICI pentru această familie pusă la grea încercare. 

 

Foto: guvern24.md; Egor Tetiushev

Share:

Articole recomandate