Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Moldovenii de peste hotare pot reveni acasă și cu autocarele. Iată care este procedura!

Moldovenii de peste hotare pot reveni acasă și cu autocarele. Iată care este procedura!

Moldovenii din diaspora vor putea veni acasă pe perioada stării de urgență și cu autocarele, nu doar cu cursele aviatice charter. Decizia a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale, scrie ziarulnational.md.

Potrivit deciziei, rămâne suspendat transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi, cu excepția curselor autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) va întocmi liste cu moldovenii care intenționează să revină acasă, cu indicarea obligatorie a numelui, prenumelui, numărului de telefon, adresei electronice și domiciliului/reședinței în R. Moldova. Prioritate se va acorda pentru repatrierea copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, altor cetățeni aflați în dificultate.

Listele cu persoanele care urmează să fie repatriate vor fi expediate Agenției Naționale Transport Auto. Ulterior, ANTA va coordona cu țările de tranzit coridoarele pentru cursele de transport rutier autorizate de către CSE.

ANTA va propune un grafic al curselor, va selecta operatorii de transport rutier și va publica pe pagina web prețul biletelor.

Pentru a beneficia de transport trebuie să completați formularul conform țării în care vă aflați, găsiți țara în link-ul de mai jos:

https://mfa.gov.md/ro/content/ministerul-de-externe-informeaza-cetatenii-republicii-moldova-despre-organizarea-zborurilor?fbclid=IwAR0TIxC8Myk61UrUeq8DSr0ubMkgWJy4WFnJaQNvz3g9-yO6G0yQ0QsyKdU

Share:

Articole recomandate