Moldovenii de peste hotare au susținut zeci de mame care își cresc copiii singure

Moldovenii de peste hotare au susținut zeci de mame care își cresc copiii singure

Pentru al șaptelea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Scopul campaniei a fost susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate, asistate în programul ,,În braţele mamei”.

Grație implicării voluntarilor, donatorilor și partenerilor campaniei, până în prezent au fost adunați peste 150 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca o 100 de zile de siguranță pentru 10 cupluri mamă-copil în Centrul Maternal.

 

În cadrul campaniei au fost organizate o serie de acţiuni care au oferit fiecăruia posibilitatea de a sprijini mamele orfane, minore şi din alte categorii de risc să-şi crească pruncii alături: ateliere de confecţionare a jucăriilor de brad, târguri de caritate şi Telemaratonul Naţional ,,În braţele mamei” care a avut loc pe data de 17 decembrie în direct la Moldova 1 şi Moldova 2 cu participarea donatorilor, persoanelor publice, artişti, foşti şi actuali beneficiari ai programului dezvoltat de Diaconia.

 

În acest an, asociaţiile culturale din diasporă (Grecia, Portugalia, Italia) au fost receptive la cauza proiectului şi au organizat diferite acţiuni în susținerea campaniei ,,În brațele mamei”. În rezultatul acestei mobilizări frumoase, de la mii de kilometri, au fost colectate fonduri şi produse pentru mamele şi copiii din Centrul Maternal.

Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei: „Mulțumim tuturor donatorilor, dar și celor care ne ajută la organizarea acestor evenimente, celor care transmit mesajul acțiunilor noastre, instituțiile media, diaspora, pentru că prin implicare au reușit să fie mesageri ai bunătății. Este o campanie în care efortul de solidaritate a depăşit şi graniţele Republicii Moldova, iar grija pentru aproapele a fost purtată în inimile a mii de oameni. Resursele adunate în cadrul campaniei vor fi un sprijin valoros pentru fiecare mamă aflată în programul ,,În braţele mamei”.

 

Din 2010 până în prezent, circa 100 de copii au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Beneficiarii programului sunt cuplurile mamă-copil cu risc de abandon (mame minore, mame orfane, mame singure etc.) care primesc asistență prin intermediul a trei componente: găzduire în Centrul Maternal, unde sunt dezvoltate abilități de viață independentă, Centrul de găzduire secundară şi asistența lor în comunitate pentru integrarea completă.

Doritorii de a sprijini campania o pot face în continuare printr-o donație online pe: www.diaconia.md/e-donații.

Foto: diaconia.md

Adaugă comentariu