Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Moldova – în topul țărilor cu cele mai proaste sisteme de educație și de sănătate, și cu un mediu murdar

Moldova – în topul țărilor cu cele mai proaste sisteme de educație și de sănătate, și cu un mediu murdar

Moldova se situează pe locul 96 în Indicele de Prosperitate, înregistrând în mod semnificativ o performanță insuficientă în comparație cu partenerii săi europeni. Țara este pe locul 96 din 149 de state în topul THE LEGATUM PROSPERITY INDEX™ 2016.

Republica Moldova are economia și mediul de afaceri nu prea dezvoltate. Însă cele mai proaste date sunt la capitolul mediu, sănătate și educație.

Realizatorii studiului subliniază că, fiind cea mai săracă țară din Europa, nu este surprinzător faptul că Moldova se situează în apropierea celei de-a treia părți a indicelui de prosperitate din 2016.

Ucraina e pe locul 107, iar România – pe locul 50. Înainte de Moldova, pe locul 95 se clasează Rusia, iar țara noastră este urmată de Kenya, pe locul 97.

Top 30 cele mai bine clasate țări arată în felul următor: Noua Zeelandă, Norvegia, Finlanda, Elveția, Canada, Australia, Olanda, Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Germania, Luxemburg, Irlanda, Islanda, Austria, Belgia, SUA, Franța, Singapore, Slovenia, Spania, Japonia, Hong Kong, Malta, Portugalia, Estonia, Cehia, Uruguay, Costa Rica, Mauritania.

 

Informații și foto: prosperity.com

 

Share:

Articole recomandate