Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Meniul din grădinițe urmează să fie modificat – fără broccoli și conopidă

Meniul din grădinițe urmează să fie modificat – fără broccoli și conopidă

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban a solicitat revizuirea meniului destinat copiilor din grădinițe. În cadrul ședinței de la Primăria capitalei, Ion Ceban a menționat că unele produse cumpărate ajung la gunoi din motiv că copiii nu le consumă.

„Mai multe asociații de părinți au solicitat introducerea în meniurile zilnice ale copiilor mai multe fructe și legume dintre care broccoli, conopidă, iar în practică s-a dovedit că cei mici nu sunt învățați să consume aceste alimente. În rezultat, mâncare este cumpărată și aruncată, deși este foarte scumpă. Rog specialiștii să elaboreze cu aceleași vitamine și calorii incluse în porția zilnică a copiilor astfel ca celor mici să le placă”, a menționat edilul capitalei.

De asemenea, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi a specificat că agenții economici nu livrează cantitatea necesară de produse, din motiv că prețurile la aceste produse alimentare au crescut.

„A scăzut foarte mult cantitatea zilnică de produse, de exemplu cantitatea zilnică de cartof a scăzut aproximativ de la 200 de grame la 44 de grame. S-au micșorat și cantitățile de zahăr, crupe, unt, ulei, dar și alte produse preferate de copii. De exemplu carnea de vită este într-un volum insuficient, iar la achizițiile făcute anterior de către instituții nu a participa nici un agent economic”, a explicat Andrei Pavaloi.

Edilul capitalei a solicitat ca timp de două luni să fie făcute controale și să se verifice mâncarea în grădinițe și școli.

Share:

Articole recomandate